Skip to main content

Bennie op Cuba

donderdag 29 maart-2012
Vandeweek mochten we van de NOS vernemen, dat de verhouding tussen de gebroeders Castro en popie Bennie de laatste tijd aardig verbeterd is. Zo zelfs, dat het voormalig lid van Adolf's Jugend voor microfoons en camera's voorzichtig iets mocht boeren over de wenselijkheid van iets meer vrijheid op Cuba.
Waar komen die vriendelijkheden plotseling vandaan? Dat zowel Bennie's kerk als de partij van Fidel en zijn broer "La Chine" allebei zo piramidaal zijn als dat ding bij Gizeh kan de reden niet zijn. Want dat was vroeger ook al zo en toen konden ze elkaar wel opvreten. Kwam voornamelijk vanwege de opvatting die binnen de communistische geloofsgemeenschap leefde, dat religie opium voor het volk was en dat zal nu nog niet veel anders zijn. Aan de andere kant is de kerk van het houtje van meet af aan een geldinstituut geweest en speelde daarom altijd onder één mijter met de rijke stinkers van deze wereld, die aan het communisme een pesthekel hadden en dus ook aan Cuba.
Raadselachtig dus. Tenzij het iets te maken heeft met het hopsen van koters. Want dat is op Cuba net zo populair als in de kerk van Bennie. Tot aan de huidige president toe.
Strafbaar? Op papier wel, maar dat is geduldig. En als er al internationaal geroepen wordt dat er een serieus onderzoek moet komen, dan kunnen ze altijd nog een begrafenisondernemer à la Wim Deetman inhuren. Daarna drinken ze dan een glas, doen een flinke plas en laten de boel zoals ie was. Amen.

Klik hier om uw reactie toe te voegen