Skip to main content

Gauland Gauleiter

16 september 2017

De ophef in de BRD over de uitlatingen van AfD-voorman Gauland over het 'trots zijn op de prestaties van de Wehrmacht in de wereldoorlogen', 'net als ze dat in Frankrijk en Engeland zijn', vervult ons met vreugde. Niet iedereen in de BRD is kennelijk blij, dat de erfenis van Nazi-Duitsland zo voortreffelijk wordt beheerd door 'vertrouwde vrienden' als Merkel en Schulz. En dat 'Engeland en Frankrijk' samen met de VS ervoor zorgden dat de nazi's in West-Duitsland (met name de militairen, denk aan ex-nazi-generaal Speidel die opperbevelhebber van de NAVO werd) na WO2 op hun posten bleven. Om ingezet te kunnen worden tegen de SU. 'De opmars van de Russen' (vroeger kon je nog denken dat het met communisme van doen had) rechtvaardigde dat de nazi-structuur overeind bleef. Ook hier met een SER, de corporatistische samenwerking tussen werknemers en werkgevers die Hitler had ge├»nstalleerd. Wat moet worden voorkomen is dat er ooit een alternatief komt voor 't afwisselend aan de macht zijn van CDU/CSU en SPD. Noch van links, noch van rechts. Hetzelfde model dat voor de VS en de UK is uitgedacht.
De vorige topvrouw van de AfD, Frauke Petry, vormde een serieuze bedreiging voor deze hegemonie. Zij had genoeg om 'Mutti Merkel' serieus uit de dagen. Haar (5e) zwangerschap zette daar een streep door. Je zou haast denken dat haar nieuwe echtgenoot voor de Bundesverfassungschutz werkt. Nadat Frauke op klassieke wijze was ontmanteld kwam Herr Gauland bovendrijven. Een garantie voor het in stand houden van de nazi-link naar de AfD. Dat kwam de gevestigde macht overigens bijzonder goed uit: 'de nazi's zijn terug'. Desondanks bestaat de kans dat de verkiezingen anders uitvallen dan we verwachten. Net als de VS interesseert Duitsland ons geen zier. Dat de AfD de 3e partij wordt lijken de MSM al te accepteren. Alles liever dan Die Linke. Zo lijkt het aloude spel dat in de jaren '20 met de Duitse arbeidersklasse werd gespeeld opnieuw aan de orde.     
Terug naar Gauland, die inderdaad de nazi-lijn vertegenwoordigt die 'Bonn', wou ik zeggen, zo goed uitkomt. Wat hij zegt is: 'In Frankrijk en Engeland zijn ze trots op hun soldaten alleen wij mogen dat niet zijn'. Dat zegt hij omdat dat hij weet dat dat appelleert. In de week waarin wij onze marinier 'Witte de With' afzweren blijven wij onze eer betuigen aan de jongens die in Atjeh huishielden en aan hen 'die de ploppers een lesje leerden tijdens de "Politionele Acties". Die herdenken wij gewoon op 4 mei. Net als de gesneuvelde Korea-gangers.
De (koloniale) legers van Frankrijk en Engeland hebben grote misdaden op hun geweten. Die van de VS idem dito met een *. Tot op de dag van vandaag. Nederland is de trouwste bondgenoot in dat alles. Met hulp van GroenLinks. De Duitse Wehrmacht deed in WO1 mee aan de zoveelste imperalistische veroveringsoorlog op rij (met als resultaat de Oktoberrevolutie die we dit jaar herdenken en de entree van de VS op het wereldstrijdtoneel) die tot dan toe de grootste slachting in de geschiedenis opleverde. De vanuit de VS en de UK gefinancierde opkomst van Hitler bracht hen in een nog groter, racistisch getint bloedbad: WO2. Natuurlijk, De Duitse soldaten waren schuldig. Maar werden gebruikt door machten die nu nog aan de touwtjes trekken. Zolang we geen afstand nemen van ons militaristische verleden en heden (in Syri├ź, Irak, Mali en aan de grens met Rusland) heeft het 'tot in de eeuwigheid' de Duitsers inwrijven dat zij 'schuldig' zijn en wij niet, terwijl overal hand en spandiensten aan de nazi's werden verricht, geen enkele zin. (WK)

Nico
De schoonmaak na de WOII betrof slechts de onderlaag, lees het proefschrift 'Noodzakelijk Kwaad' van Joggli Meihuizen over de justitiële vervolging van de industriële collaborateurs, zoals de zakenvrind van Adolf Hitler F.H. Fentener van Vlissingen. Hij werd later voorzitter van de Zuiveringsraad! Dat kunt u als anekdote in dat magnifieke proefschrift lezen.
Klik hier om uw reactie toe te voegen
16 september 2017