Skip to main content

Baardtransport

donderdag 1 september-2011
Mahlon Richards is het baasje van Richmor. Een bloeiend Amerikaans vliegtuigmaatschappijtje dat in de hoogtijdagen van de illegale baardjachten af en toe een toestelletje aan Dyncorp leverde. Deze concurrent van Blackwater zorgde voor het transport van gevangen leden of vermeende leden van fanatieke Mo-clubs als Al Schijthuis en de Talibanjers. Ze werden als een rolmops verpakt in oranje kledij en vervolgens naar vakantieoorden in Egypte, Polen, Sri Lanka, Japan, Thailand en Afghanistan vervoerd. Daar werden de betrokken baarden verwend met een verfrissende Barbi-behandeling. Compleet met onderdompelingen die een leek misschien op het idee brachten dat het om een bekering ging, maar de vakantiegangers in kwestie een totaal ander gevoel gaven.
Mahlon moest deze week in verband met deze ruwe affaires voor de kadi verschijnen. Desgevraagd onthulde hij dat zijn toestellen overheidspersoneel en "genodigden" transporteerden.
"Genodigden?", vroeg kadi Paul Czajka.
"Genodigden", bevestigde Mahlon. Ze werden volgens hem naar elders overgebracht omdat ze door de Amerikaanse regering als "bad guys" werden beschouwd. En Richmor deed uitstekend werk.
Mahlon: "We werden bij elke gelegenheid gecomplimenteerd".
Czajka: "Door de genodigden?"
Mahlon: "Niet door de genodigde. Door de regering".
Het had een dialoog kunnen zijn tussen Stan Laurel en Oliver Hardy. Maar dat was het niet.

Klik hier om uw reactie toe te voegen