Skip to main content

Fred en de deals (034)

27 september 2017

We hebben een diepduiker en we hebben nieuwe getuigen. En die zingen in koortje, dat we met zijn allen de Fred en Koos-tunnel zijn ingereden zonder ons af te vragen of er misschien ook nog een alternatieve route naar het Endstra-complex mogelijk was geweest. Lees hier het vervolg van Peter van Haperen's intrigerende verhaal over wat er zijns inziens mis is gegaan bij het officiƫle onderzoek naar de ruimingen in de Amsterdamse onderwereld in het eerste decennium van deze eeuw en de achtergronden daarvan. Je weet niet wat je leest. Verderop in de week komt Peter met het antwoord op zijn eigen vragen. Stay tuned.

jeroen
Raadseltje: Op het hoogtepunt bezat het imperium van de familie Endstra volgens de Quote 500 650 miljoen euro. Volgens de staat is daar 80 miljoen van over. En de deal met de staat moeten ze daar 40 miljoen van als boete betalen! Waar is de 570 miljoen gebleven? Ik kom er niet uit! Kan iemand voor mij dat raadsel oplossen?
klaas hummel
Dat geld is naar de volgende bankier van het Koningshuis. Die mag dan netjes op de buit passen, een mooie boot kopen de portefeuille beheren etc. zo gaat dat al eeuwen.....
jeroen
In het verleden was er op de Apollolaan een sexhuis met jonge jongetjes. Daar kwamen veel bekende Nederlanders, en naar het schijnt ook hooggeplaatste personen. Zou de familie Endstra daar bewijs van hebben als wisselgeld?
jacques
ik wacht nog steeds op wie Stanley Hillis heeft vermoord. Twee polie-agenten zaten in een afluisterbakkie 2 meter van de plaats van het delict, een helikopter hing boven de plek en de auto met moordenaar reed 500 mter de doodlopende weg in en draaide om. verder ging de moordenaar ff kijken of ie echt dood was. Martin Kok is er ook niet meer.
jeroen
De familie Endstra lijkt inderdaad wel heilig voor het OM. Dat geld trouwens ook voor Klaas Hummel. Ik zag Klaas altijd praten met Holleeder bij de garage van de AH in de Beethovenstraat. Die Klaas zit onder een steen, maar hij was ook onderdeel van dit alles!
klaas hummel
Voorlopig geniet Haico nog Koninklijke bescherming
jeroen
Ik ben benieuwd naar het wisselgeld van de familie Endstra, Willem & Haico komen overal mee weg! Fred steekt liever zijn kop in het zand, dan dat hij de koe bij de horens pakt!
jeroen
Gaat het doek eindelijk vallen voor Haico Endstra, of gaat het OM Haico Endstra weer redden?
Klik hier om uw reactie toe te voegen
27 september 2017
Fred en de deals