Skip to main content

Fred en de deals (011)

06 februari 2017

Mark Damesfiets heeft negen raadadviseurs. Een soort trubbelsjoeters, elk op hun eigen gebied. Zo was ten tijde van het eerste gedreutel rond het theaterstuk “Fred en de bonnetjes” op V en J ene Albert van der Kerk actief. Hij stond Mark terzijde in het bij de neus rond leiden van de prooi ruikende landdagleden. Zelfs vanaf zijn vakantieadres. Ergens in de periode daarvoor was Appie hoofd-OvJ in het arrondissement Arnhem en in die hoedanigheid was ie toegetreden tot de Raad van Toezicht van het lokale ROC (Regionale Opleidingscentrum). Daar ging op een kwaad moment een luider aan de klokken hangen wegens het gebruiken van valse data om meer subsidie te verwerven. Appie zag de schade voor zijn carrière aankomen en stapte uit de Raad van Toezicht. Het ROC moest uiteindelijk 2 meloen terugbetalen (1).
Vooruitziende blik of niet, na de eerste eilie rond de bonnetjes van Cees Helman stapte Appie op als raadadviseur van Mark en keerde terug in de schoot van Vrouwe Justitia, die niet voor niks geblinddoekt is. Eind mei vorig jaar nam Henk Korvinus, oud hoofd-OvJ van Rotjeknor, Dordrecht en Den Haag, de fakkel van Appie over. Daar zal Geen Stijl blij mee zijn (2). Brengt ons op Jos Kieboom. Raadadviseur tussen 1980 en 1995 en toeverlaat van Ruud Lubbers bij het in veilige haven brengen van de story rond het handjeklap op Cyprus tussen een delegatie van het Nederlandse bedrijfsleven en een Syrische afvaardiging over de leverantie van nucleair materiaal. Zie daarvoor onze serie “Lubbers en de muzelmannenbom”. Daarbij steunden wij vooral op de verklaringen van vervoerder Cor J. uit Purmerend en fixer Aad S. uit Rotterdam. Beiden aanwezig geweest bij de verhitte onderhandelingen. Uiteraard hebben wij (op 7 april 2005) nog geprobeerd om van Kieboom een verklaring los te krijgen (3). Helaas. Noppes. Raadadviseurs? Praat er ons niet van. Stay tuned.

(1) Zie dit stukkie uit de Volksfiets van 2 april 2011.
(2) Onmin tussen Henk en Geen Stijl dateert uit augustus 2014 en had te maken met een fotofuck van de Haagse burgemeester Van Aartsen.
(3) Zie het artikel “Ons Jos” van die datum.

 

Klik hier om uw reactie toe te voegen
06 februari 2017
Fred en de deals