Skip to main content

Google en de lente

donderdag 11 april-2013
Jared Cohen heet ie. Jared is een machertje binnen de Amerikaanse geo-politiek. Hij is directeur bij Google Ideas, lidmaat van de Council on Foreign Relations (1) en hij zat in de leuke plannetjesstaf van de opeenvolgende lentebloempjes Condy Rice en Billary Clinton. Als expert op het terrein van contra-spionage, contra-radicalisering, jeugd en technologie. En dan met name in het Midden-Oosten en Zuidoost-Azie. Wie zijn neus even dieper dit boeketje steekt heeft een goeie kans om gestoken te worden door een CIA-wesp. Maar dat zal u net zo min verbazen als de aanwezigheid van Jorge Zorreguieta in het hokje van de organist tijdens de kroning van zijn dochter in de Nieuwe Kerk.
Dat Jared het gevaar niet uit de weg gaat bij zijn pogingen om een lente tussen de baarden en snorren te ontsteken moge blijken uit zijn mail aan een hoge knuppel bij Google. Komt ie:

"We hebben het er al eerder over gehad, maar ik zou graag willen weten wat je op dit moment denkt van mijn voorgenomen plan om een bezoek te brengen aan de Verenigde Emiraten, Azerbeidjan en Turkije. Het doel van de trip is om zelf eens mensen uit de Iraanse gemeenschap te ontmoeten. Om erachter te komen wat de problemen zijn die voor Iraniërs opdoemen als lid van onze werkgroepen bij Google Ideas in de strijd tegen repressie in de samenleving. Ons idee: rijd naar de grens tussen Azerbeidjan en Iran en arrangeer ontmoetingen met mensen die dichtbij de grens wonen (dat is belangrijk want wij hebben de inzichten nodig van de Azeri's (2) in Iran)".

Een kind kan de was in de trommel doen: Google maakt deel uit van het Amerikaanse geheime apparaat dat al voor geweldige lentes heeft gezorgd in landen als Tunesië, Libië, Egypte, Irak en nu samen met ingehuurde baarden lekker bezig is in Syrië om de bevolking van een repressie in een depressie te manouvreren. Goed om te weten als je weer eens van Google gebruikmaakt.

(1) Zie bijvoorbeeld "Blaffen tegen de maan" dd. 21 augustus 2010.
(2) Turkse minderheid in Iran, die daar al geruime tijd voor eilie zorgt.

Klik hier om uw reactie toe te voegen