Skip to main content

Surprise

donderdag 16 maart-2006
O, en u dacht nog steeds dat de jongens en meisjes van Henk Kamp ter wille van de democratie en het welzijn van die arme burgers naar Afghanistan worden gestuurd? Ja doei.
Het gaat om economische belangen. Niks meer en niks minder. We hebben er al eens op gewezen dat aan de Afghaans-Iraanse grenzen naarstig wordt gewerkt aan de uitbouw van militaire pretparken. Enerzijds erg handig als we binnenkort genoodzaakt zijn om Teheran weer in de ganzenpas te dwingen. Anderzijds om bescherming te bieden aan de pijplein tussen de olie- en gasvelden aan de Kaspische Zee en de Pakistaanse kust.
Maar wat denk je? Komt er plotseling nog een goeie reden bij voor een nummertje Dutch treat tussen de geiten. Want laten onverschrokken experts na een serieus onderzoek nou hebben vastgesteld dat de geschatte hoeveelheden olie en gas in het noorden van Afghanistan zeker 18 keer groter zijn dan we allemaal dachten. Echt waar. En het is wel degelijk exploitabel!! Hoe is het mogelijk hè?
Dus als die jongens en meisjes van Henk er nou in slagen om die klotenbaarden een beetje rapido te millimeteren, kunnen we daar ernstig aan de slag om die boel naar boven te knikken. Kunnen we die Karzai meteen een leuke sigaar uit eigen doos geven en hoeven we hem niet meer te stieken met ontwikkelingshulp of hoe dat ook heten mag. En kunnen we om een goeie indruk te maken de productie van hero ook wat inperken. Nee, dat heeft geen gevolgen voor de jaarcijfers van de banken, want bij minder aanvoer stijgen de prijzen. Alles onder controle. Daar nemen we er dus eentje op. Jan Peter, Gerrit, Henk, daar gaan jullie jongens. Proost.

Klik hier om uw reactie toe te voegen