Skip to main content

Verdacht geknerp rond De Terp (016)

27 maart 2017

maandag 26 maart-2007
We schreven al eens dat de niet meer zo piep zijnde Harrie Pennings al vrij spoedig na het begin van deze serie schielijk uit de godengalerij van Bertje’s konkelparadijs in Bosch en Duin is gestapt (1). Bang voor brokken? Of kon Harrie met goed fatsoen niet meer over de punten van zijn schoenen pissen? Weten we niet. Wat we wel weten is dat de in zijn vrijetijd commissariaten verzamelende Harrie jarenlang voorzitter is geweest van de Vereniging van Effecten Uitgevende Ondernemingen (VEUO). Een powerhouse dat sinds de jaren tachtig de belangen behartigt van de aan de Amsterdamse Beurs meehengelende bedrijven en niet te vergeten commissarissen. En mocht het zwaar weer worden, zoals indertijd bij het beursgenoteerde bouwbedrijf Heijmans, dan is het toch verrekte comfortabel dat je een commissaris hebt die baasje is van de met de Haagse kliek kleppende VEUO.
Goden als Harrie weten uiteraard qq. waar Abraham op het Beursplein de extra fijne mosterd haalt. Zelfs voor de opening van de winkel uit. Maar dat hoeft ze niet te weerhouden om af en toe bij te neuzelen als rooksignalen uit het bedrijfsleven dat noodzakelijk maken. En dan kwam bijvoorbeeld zijn makker Sjoerd Eisma opdraven in De Terp. Sjoerd is secretaris van de VEUO en daarnaast commissaris bij de RABO. En als er één Nederlands bedrijf is dat gebruikmaakt van Bertje’s Bude is het de thuisbank van Willem Holleeder wel. Bovendien zit Harrie’s gabber in de RvC’s van HAL, Grontmij en SDU, advocatuurt bij De Brauw Blackstone en is plaatsvervangende rechtbef bij de rechtbank in Den Haag. Geen achterlijk ventje dus, die Sjoerd. En waarover sprak ie dan met zijn gab op het hek van De Terp? Tsja...
Iris is de naam van het gezamenlijk researchinstituut van RABO en Robeco. En wat zegt dat meisje onder andere op haar site: “Bij Iris zijn specialisten continu bezig met het scannen en analyseren van financiële markten. Hierbij beschikken zij over een unieke verzameling aan beleggingsinformatie”. Op dat laatste kan je donder zeggen. Stay tuned.

1. Zie aflevering 8 van deze serie

Klik hier om uw reactie toe te voegen
27 maart 2017
Verdacht geknerp rond De Terp