Skip to main content

Ein Reich (008)

16 januari 2016

Wij zijn even een beetje baas in de Europese Unie. Een half jaartje. Kan Bilderbert Koenders aka de Flapdrol zich helemaal uitleven. Bijvoorbeeld als gastheer bij de komende bijeenkomsten van de 28 Luftgauleiders die momenteel binnen het Vierde Rijk de honneurs waarnemen. Dat Flappie daarbij ook de hand moet schudden van eufemistisch uitgedrukt lieden met een twijfelachtige reputatie zal ie terwille van zijn verdere loopbaan op de koop toenemen. Als ie het al weet.
Neem nou de huidige Bulgaarse premier, Boiko Borissov. Een ouwe karateka en stiekem een van de baasjes van de SIC (Security Insurance Company). Een beveiligingsfirma die in de loop der tijd uitgroeide tot een van de machtigste Bulgaarse mafia-organisaties. Boiko gaf in zijn jongere jaren les aan de nationale politieacademie en fungeerde onderandere als persoonlijke beveiliger van ex-premier Simeon II van Saksen Coburg Gotha. Het kwam dus niet uit de hemel bij Sunny Beach vallen toen deze adellijke werkgever vriend Boiko tot directeur-generaal van het ministerie van Binnenlandse Zaken benoemde. Kat? Spek? Zeker. En hij maakte meteen gebruik van zijn hoge positie door lopende onderzoeken naar avontuurlijke praktijken en moord en doodslag af te blazen. Ook al omdat ie zelf bij verschillende gevalletjes betrokken was.
In diezelfde periode, het eerste decennium van deze eeuw, raakte hij op goede voet met John McLaughlin, de toenmalige onderdirecteur van de CIA. Die ontluikende vriendschap stond aan de basis van een paar naar fossiele makrelen riekende projecten. Zo zorgde Boiko voor het inrichten van een geheime petoet voor baarddragers en een min of meer geheime luchtmachtbasis die moest dienen als eventuele springplank voor een aanval op Iran. Een ander interessant project, ook zakelijk gezien, was de leverantie van Captagon. Een bekende upper in de sportwereld die Boiko's SIC mixte met wat hash en daarmee de gevechtskracht van Al Nusra een flinke boost gaf bij de uitdrijving van Muammar Khadaffi. Of Johnny McLaughlin daarvan ook wat aangename revenuën incasseerde is blijven steken in een darkroom, maar gezien de reputatie van de CIA op dit gebied moet je er niet raar van opkijken als dat inderdaad zo was.
Na de verhuizing van de Libische cliënt naar Syrië gingen de captagonale leveranties gewoon door.
Maar ook op een ander terrein was die liaison met Al Nusra lucratief. Op aandringen van de CIA leverde Boiko namelijk ook voor een half meloen dollar anti-tank wapens uit de goeie ouwe Sovjet tijd aan het door Washington en Brussel uitgevonden Syrische verzet. In een later stadium werd die ouwe zooi vervangen door modern wapentuig uit de voorraadschuren van de NATO en fungeerden Saudi Arabië en de UAE als tussenstation. Dat het begrip “Syrisch verzet” na verloop van tijd onder druk van de omstandigheden steeds wijder werd geïnterpreteerd en niet alleen Al Nusra maar ook IS daartoe werden gerekend maakte de leveranciers eigenlijk geen flaus aus. Als Assad maar plat ging. En dat de bevolking van het vrije Syrië daarna te maken zou krijgen met koppensnellers en religieuze malloten, jammer dan.
Sinds 2014 is Boiko premier van Bulgarije. En wordt ie straks in Amsterdam hartelijk ontvangen door onze ministeriële Flapdrol, die zo graag mensenrechten uitserveert. Lief hè? Ach guttik. Stay tuned.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
16 januari 2016