Skip to main content

Dodenlijstjes

21 december 2016

Gelijke monniken, gelijke kappen? Niet altijd. Afgelopen zaterdag wisten we eruit te persen dat er in Frankrijk een beginnetje is gemaakt met het à la maison sturen van Ukkepuk Hollande. Omdat ie openlijk had erkend dat ie opdracht had gegeven om vier zogenaamde vijanden van de staat stiekem te kelen. Maar wat komt nu tot ons? Dat zowel Barack als dat meisje van May een “kill list” hebben laten samenstellen. Daar prijken de namen van honderden jihadibaarden op. Niet alleen van ISIS, maar ook van Al-Nusra en aanverwante artikelen (1). Kunnen met drones naar de eeuwige woestijnen worden gestuurd. Mocht dat om de een of andere reden niet gaan, dan wordt geadviseerd om over te gaan tot het ouwerwetse handwerk. Uiteraard liefst in Syrië en Irak zelf.
Nou wil er nog wel eens een lone camel tussendoor glippen en zeg eens wat naar Nederland uitwijken. In dat geval kan je de gemeenschap waarschuwen in het programma van die jongen van Pauw. Dat je bij de verkiezingen niet te dicht bij Pechtold moet gaan staan en/of niet naar Samsom toe moet lopen om een gratis roos te scoren. Kon je laatste roos wel eens worden.
Als deze tekenen niet bedriegen komt het eind van die krankzinnige lente die nooit kwam eindelijk in zicht. En moeten de sporen tussen de betrokken baarden en hun westerse opdrachtgevers worden uitgewist. Vandaar die dodenlijstjes. Krijgen Barack en Trees nu ook een impeachment procedure voor hun mik? Net als die kleine doedel in het Elysée? Zit er niet in. Barack is al bijna pleite en Trees kan leunen op een meerderheid van haar partij in het parlement. Gelijke monniken...? Nee. Stay tuned.

(1) Preludeerden we al een beetje op in “Obomba's U-bocht” van 11 november jl.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
21 december 2016