Skip to main content

Geen pang zonder pil

woensdag 11 april-2012
Het kwam al aan de orde tijdens het onderzoek naar topschutter Robert Bales (1). Hij zou stijf van de pillen hebben gestaan toen hij in Afbaardistan zijn recordpoging ondernam. Zou hij van een militair dokje hebben gekregen om zijn geestelijke en/of lichamelijke narigheid binnen de perken te houden. Vandaar dat zijn beffen graag even zouden willen snuffelen aan zijn medische dossier. Al was het alleen maar om aan de weet komen waar Robertje's geheugenstoornis zo plotseling vandaan komt.
Kan je met een flink schepje scepsis naar kijken. Maar volgens nieuwe officiƫle gegevens slikken 110.000 zwaarbewapende groene smurfen die in het Midden-Oosten, Pakistan, Afbaardistan, donker Afrika, Latijns Amerika en god weet waar met lijf en leden de staatsveiligheid van de USSA verdedigen elke dag pillen om de spoken op afstand te houden. Populair zijn amfetamines, sedativa en andere rotzooi waaraan je vet verslaafd kunt raken. Ook erg gezellig dus als je de mazzel hebt om weer thuis te komen en dokje het niet meer nodig vindt om je vol te douwen met chemische troep. En hulp aan veteranen staat in de USSA op een pitje waarmee je zelfs een eenvoudige sigaar niet aan het schrikken krijgt.
Overigens is zo'n tachtig procent van deze 110.000 jongens en meisjes al eens eerder de grens over geweest om er flink op los te paffen. En vaste regel is dat ze bij die expedities alvast voor drie maanden pillen meekrijgen om dat paffen een beetje fatsoenlijk te laten verlopen en na de arbeid ook even lekker te kunnen indutten.
Maar je weet hoe het gaat, de een vindt bloemkool lekker en de ander spruitjes, dus ontstaat er een levendige handel in allerlei soorten pillen. En omdat je toch in landen rondhobbelt waar middelen die dokje je niet geven kan gewoon op de lokale markt tussen de geiten en kippen wordt uitgestald zien heel wat verdedigers van de democratie de wereld aan voor een heel Schots doedelzakkenkorps. Je zal ze per ongeluk tegenkomen. Goddank, dat die van ons zich nog heerlijk vermaken met pleemobiel en 'savonds een sapje nemen voor het slapen gaan. Truste.

1. Zie de serie "Studio Sport" in de voorafgaande maanden van dit jaar.

Klik hier om uw reactie toe te voegen