Skip to main content

JFK en de LSD

donderdag 13 december-2012
Cord Meyer was zo’n dertig jaar lang een hoge mieter bij de CIA tot hij in 1977 de pipe aan Maarten gaf. Toen was ie al twintig jaar van zijn vrouwtje Mary Pinchot af, die al dat gedoe met cloaks en daggers maar niks vond. Wil niet zeggen dat de tot de high society behorende Mary zich verveelde. Integendeel. Ze rommelde wat met verwarrende middelen waaronder LSD en beginjaren zestig stortte zij zich in een affaire met president John F. Kennedy. Iets wat niet onopgemerkt bleef. In januari 1963 vertelde hoofdredacteur Phillip Graham van de Washington Post tijdens een gezellig samenzijn met een stel collega’s in Arizona dat John F. met Mary Pichot knoeide en dat “ze” via die connectie probeerden om met LSD Kennedy warm te krijgen voor het idee van een wereldregering. Onder het vertellen door kleedde Graham zich ter plekke uit en die openbaring leverde hem een dwangbuis op en een gratis vliegreisje Washington. Hij leek daarna aardig te herstellen maar op 3 augustus verhuisde hij naar boven. Zelfmoord.
Kennedy had inmiddels na het echec van de Cubaanse Varkensbaai schoon schip gemaakt in de top van de CIA en beloofde de hele dienst aan mootjes te zullen hakken. Dat werd hem niet in dank afgenomen. Op 22 november van datzelfde jaar werd hij in Dallas the little corner omgeholpen. Door Lee Harvey Oswald, de man met de wonderkogel. Yeah, right.
Direct na die gebeurtenis belde Mary haar LSD-leverancier en riep geagiteerd: “Ze konden hem niet meer in de hand houden. Hij veranderde te snel. Ze hebben alles afgedekt. Ik moet je zien. Ik ben bang. Wees voorzichtig”. In oktober 1964 werd Mary vermoord.
Niet nieuw misschien, maar wel weer eens wat anders dan een paar armoedig geklede heren op de grassy knoll of de aanwezigheid van George Bush sr. in de coulissen.

Klik hier om uw reactie toe te voegen