Skip to main content

De drol die brulde

15 augustus 2016

Dick Zandee heeft vanochtend het nieuws gehaald. Wie? Dick Zandee. Nee, wij kennen hem ook niet, maar hij schijnt defensiespecialist te zijn bij Clungeldael. In die hoedanigheid legde hij een ei bij de Volksfiets. Dat ei was een reactie op gekakel van Bilderbert Koenders aka de Flapdrol in het Britse dagvod The Independent. Flappie beweerde daarin dat er extra internationale druk moest komen op de Syrische Adolf Assad om het beleg van Aleppo en bijbehorend vuurwerk te staken en zo een calamiteit als in Srbrenica te voorkomen. Zag Dickie even anders. Kwootje:

De oproep van Koenders is een diplomatieke noodkreet, geboren uit het idee dat we toch iets moeten roepen vanuit de beschaafde wereld. Maar de effectiviteit zal buitengewoon beperkt blijven zolang Rusland Assad steunt”.

Zonder twijfel zal Dickie met “beschaafde wereld” ons eigen Avondland bedoelen en dat is na “onze” geopolitieke slachtpartijen als bijvoorbeeld in Vietnam, Afbaardistan, de Balkan, Irak, Libië en Latijns-Amerika een term waarmee een defensiebolleboos wel heul voorzichtig mee om mag gaan. Voor de rest zijn we het met hem eens. Het is beter om als een kalashnikov de afgebroken vredesonderhandelingen met Adolf te hervatten. In plaats van de in Aleppo verblijvende baarden van Al Nusra nog zwaarder te bewapenen en zo inderdaad een replica van Srebrenica te forceren. En dat niet alleen. Als we een beetje afmaken kunnen die Syrische vluchtelingen gewoon terug naar eigen land en kan Erdogannef een dikke krijgen met zijn visa vrije ultimatum. Had Flappie ook wel kunnen bedenken schatten wij zo in, maar die moet naar zijn Amerikaanse baasjes luisteren en om zijn toekomst denken. Hm? Flap?

Klik hier om uw reactie toe te voegen
15 augustus 2016