Skip to main content

Damascus moet vallen

08 april 2018

De jongste "chemische aanval van Assad op zijn eigen mensen" werd me gisterochtend vroeg als aanstaande getipt, maar ik kon er toen nog niets over vinden. Nu is het theater in Oost-Ghouta met 'de Witte Helmen' en de brullende oorlogshitsers in onze hoofdsteden die 'vergelding' eisen inmiddels op volle sterkte losgebarsten. Trump zal worden gedwongen te reageren met raketten, de Fransen stonden al klaar en de Engelsen staan ook te trappelen nu de Skripal-affaire fake blijkt. 'De Rus die Assad dit liet doen moet gestraft' hoor je openlijk. De consequenties worden niet overzien in dit sinistere spel dat wel erg veel lijkt op wat Generaal Wesley Clark ons voorspiegelde. Deze aangekondigde farce, een Skripal-affaire maar dan op grote schaal, zet in een door oorlog getergd MO de boel nog verder op scherp. Het succes van Assad die langzamerhand zijn land onder controle kreeg en uit het isolement geraakte mocht niet zijn.
Hoe dit zich verder (Libanon / Iran) zal ontwikkelen valt niet te voorspellen. Zeker is dat de Arabische solidariteit met Syrië (tegen Turkije) die zich juist aan het vormen was een aanval op Iran moeilijker maakte. Egypte, vijftig jaar geleden met Syrië een land, richtte zich op. Dit alles wordt nu aan de kant geschoven in een nieuwe aflevering van Rusland op de proef stellen... Want wat zal Poetin moeten doen als het raketten regent op Damascus? Toekijken?   
Als de rook is opgetrokken zullen de ontstane verhoudingen een oplossing van welk conflict in het MO dan ook onmogelijk maken en daar lijkt de hele onderneming ook voor bedoeld: om de oorlog tot in het oneindige te laten voortduren. De VS en ons maakt het niets uit, ver van ons bed, maar hoe is het mogelijk dat ze in Israël meedoen aan het opstoken van het vuur terwijl ze zelf gaan branden. Dat het plan om het MO onder Amerikaanse heerschappij te brengen wordt uitgevoerd, buiten elke controle en welke president er ook in het Witte Huis zit, laat zien dat 'de wil van het volk' (Trump werd gekozen vanwege zicht op goede relaties met Rusland) in de VS geen enkele rol speelt. Hier ook niet en in Nederland willen ze ook niets. De werkelijke macht over oorlog & vrede blijkt in handen van Deep State en in alle Navo-landen dansen ze naar haar pijpen.
Interessant wordt te zien wat Erdogan gaat doen. Gebruik maken van de zwakte van Damascus en doorpakken in Syrië met steun van de Navo? In de Russische pers wordt erg cynisch over de doelen van Ankara gedaan. We zullen zien of de 'Astana-drie' na de komende escalatie in Syrië nog bestaat.
(WK) 

Klik hier om uw reactie toe te voegen
08 april 2018