Skip to main content

Charlie (4)

14 april 2015

Alsteblaft. Daar hep je het al. Iets buiten de Huyssfeer. Charlie Hebdo-overvaller Said Kouachi heeft in 2011 leren knokken in clubverband. Welke club? Al Qaida-J. De J staat voor Jemen. Tot 30 september 2011 was de Amerikaanse imam Anwar al-Awlaki daar coach. Op die dag ging ie onverwachts wijlen door een droon uit zijn vaderland. Twee weken later onderging zijn zoon van zestien hetzelfde lot. Om eventuele lekkages uit te sluiten. Wist die Anwar dan teveel? Zonder twijfel. Voordat ze op tournee gingen naar Manhattan stonden drie van de 9/11 baarden in contact met de latere coach van Al Qaida-J. En hoe het zat zat het, na die kortstondige tournee werd Al-Awlaki uitgenodigd om een vorkje te komen meepikken op het Pentagon. Het tochtte er wel een beetje, maar de sfeer was desondanks heel gemoedelijk. Een jaar later nam de imam de vleugels met een Saoedisch verkeersvliegtuig en kwam uiteindelijk bij Al Qaida-J terecht. Volgens insiders inmiddels een bloeiende club, maar wij hebben serieuze twijfels. Diende Anwarretje misschien twee meesters? Mohammed en een boerenleut in streepjespak uit Langley USA. Niet onwaarschijnlijk. Neem alleen maar dat Nigeriaanse gozertje dat in december 2009 onder toeziend oog van allerlei Amerikaanse speursmurfen via Schiphol naar Detroit werd gestuurd. Met een bommetje onder zijn ballen dat nooit kon afgaan. Dat was geen valse vlag meer, dat was een vals vaandel. Met als hoogtepunt het optreden van Captain Curry die het gozertje door de douane loodste. Moet nog ergens op een Israëlische teep staan. Misschien zien we die ooit nog eens terug bij “Andere tijden” (1).

Terug naar het heden. Volgens “kenners” heeft Said Kouachi dus in 2011 stage gelopen bij de club van Al-Awlaki. Voor het gemak nemen we maar aan, dat de coach toen nog in leven was. Na die stage zou Said samen met zijn broer een tripje naar Syrië hebben gemaakt. Om mee te knokken met de door de NATO gefinancierde en bewapende muslimbroeders en het land te bevrijden van die vreselijke Assad. Ook in dit geval onder toeziend oog van een bonte verzameling westerse speursmurfen. Een prachtige praktijkervaring rijker keerden de gebroeders terug naar Parijs en wachtten daar als echte sleepers op het sein om in beweging te komen. Van wie? Goeie vraag. Wat denkt u? Stay tuned.


(1) Zie de serie “Boerenbedrog”, die vanaf 2010 tot en met 2014 heeft gelopen. De nummering is een beetje ballen, maar wat wil je met zo'n brandend verhaal.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
14 april 2015