Skip to main content

Hoe fris is Terra Vitalis? (038)

24 maart 2017

zondag 12 augustus-2012
Eeuwig zingen de bossen? Nou voor Trygve Gulbranssen (1) misschien wel, maar voor Jan Lodder en Jan Voerman zijn ze een tijdje uitgezongen. Afgelopen week kregen de beide heren namelijk in Zwolle 20 maanden voor hun gebit. Ze hadden als baasjes van de Eco Wood-piramide groene investeerders belazerd voor een bedragje dat ergens zweeft tussen de 5 en 6½ meloen. De Dritte im Bunde, Ronald Flos, kreeg van de kadi een cadeautje van 15 maanden. Wat minder dan de andere twee, maar wat meer dan de OvJ had geëist. Dat kwam, omdat Flossie de poten had genomen met 3½ ton en sindsdien op een onbekende plek de anjelieren buiten zet.
Aardig kwootje uit het Amsterdamse hondenblaadje van Sjuul Paradijs:
“Via Ecowood belegden mensen in teakplantages in Guatemala en Costa Rica. De plantages leverden echter weinig op. Er stierven veel bomen of ze groeiden tergend langzaam, zodat de opbrengst tegenviel. De rechtbank wijst erop dat de leidinggevenden gewoon zijn doorgegaan met de werving van beleggers in Nederland, ook nadat ze erachter waren gekomen hoe slecht de toestand van de bossen was”.
Oeoeoeoeps. Dat belooft wat voor het Terra Vitalis-trio Jur van Dalen, Willem A.F.M.-baron Schimmelpenninck van der Oye en bef Harrie van Mens! Want het ziet ernaar uit, dat ook zij ervan op de hoogte waren dat het lied van een deel van de bomen in Costa Rica al lang verstomd was. En ook zij zijn doorgegaan met het prikkebenen van investeerders. Tot ze inzagen dat dat geen enkele zin meer had en de boel toen verpatst hebben aan een ongenoteerd fonds in Luxemburg. Al dan niet met instemming van de participatiehouders.
Inmiddels hebben Jur en Willem al een zeperdje van 260.000 euro opgelopen (2), maar wat schreef de nieuwe beheerder van het groene spaarvarken aan zijn klantjes? Komt ie:
“In hoeverre wordt actie ondernomen ten aanzien van het handelen van Stichting Terra Vitalis en/of Alfheim BV & Co BV ?
Zowel Stichting Terra Vitalis, Alfheim & Co BV als hun bestuurders zijn aansprakelijk gesteld voor hun handelen. Momenteel wordt onderzocht of nadere juridische stappen kunnen worden ondernomen. Voor zover redelijkerwijs mogelijk zullen Baum en CATF voor hun belangen in rechte opkomen
”.
Nou dat klinkt niet als een liefdesverklaring. De Luxemburgers voelen zich op ruwe wijze in hun gulpzone getast. En wie vindt dat nou lekker? Stay tuned.

(1) Noorse dikke boekenschrijver uit de vorige eeuw.
(2) Zie aflevering 37 dd. 9 augustus 2012.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
24 maart 2017
Hoe fris is Terra Vitalis