Skip to main content

Gekookte kikkers

zondag 10 november-2013
Leuk he zo'n Pechtoldje, die zo'n voorstander is van verdere Europese integratie. Die partij was ook al voor veel meer marktwerking in de zorg. Eenmaal per week onder de douche -als de buurman tenminste tijd heeft- dat is het resultaat.
Maarja, in 1966 vond die partij al dat democratie het best overgelaten kan worden aan de deskundigen. Technocraten werden die toen genoemd. Die lossen politieke problemen op, daar heb je echt geen partijen voor nodig. Politiek houdt maar op en snelheid is geboden.
Momenteel onderhandelt de EU over een vrijhandelsverdrag met de VS. Zal een geweldige hoeveelheid aan banen opleveren, zegt "men". En ook hier is snelheid geboden, als het effe kan binnen een jaar. En zoals het hoort in deze transparante wereld geschieden de onderhandelingen in het geniep (nou niet helemaal, want vertegenwoordigers van het bedrijfsleven sturen mee). Niet zo raar als je even kijkt naar wat er bekend is van soortgelijke onderhandelingen tussen de VS en de landen rond de Stille Oceaan. Ook daar een "vrijhandelsverdrag", het TTP. Dat zal inhouden dat er nieuwe regels gaan komen over zaken die niks met handel te maken hebben. Voedselveiligheid, internet, kosten van medicijnen, milieu en de regulering van het financiƫle stelsel. Bij ondertekening van het verdrag verbinden de staten zich om de eigen regelgeving aan te passen aan die van het verdrag, lees en huiver.
Een aardig overzicht is hier te vinden.
Wedden dat "we" hier ook zo'n soort verdrag zullen krijgen, dan wordt alles echt veel veel beter. Monsanto voedsel mag dan niet geweigerd worden, er moet meer worden geprivatiseerd (waterleiding bedrijven) en ga zo maar door. Is er iemand wakker in wat ooit de "volksvertegenwoordiging" heette?

Klik hier om uw reactie toe te voegen