Skip to main content

Bye Charlie, and close the door

22 mei 2015

We'll know our disinformation program is complete when everything the American public believes is false”. Dit gevleugeld woord dateert uit februari 1981 en kwam uit de bek rollen van de juist als hoogste baas van de CIA aangestelde William Casey tijdens een babbel met president Ronnie Reagan (1). Blijkbaar had William in de nalatenschap van Joseph Goebbels zitten grutten. Wat u moet met zo'n stoffig stukkie historie? Nou, omdat die zich altijd herhaalt. De laatste keer dat we weer massaal werden belazerd zonder dat we er erg in hadden was bij de spontane Charlie-optocht in Parijs. Voorop avenubreed een hele meute van familieleden, vrienden en kennissen van de gesneuvelde redactieleden en supermarktklanten, dan een tijdje niks en dan dat bijeengeraapte zootje aan zogenaamde wereldleiders, van wie er een niet eens was uitgenodigd en die van ons zich net aan handhaafde op rij 4 en zich gelukkig prees dat ie op advies van moeders zijn thermo ondergoed had aangedaan. Naar nu blijkt zijn de beelden van dat peloton niet op het parcours zelf geschoten maar op een stille straat in de nabijheid ervan. Vanwege de veiligheid begrijpt u. Met figuren als Nuttyahoo en Poroshenko in de frontlinie kan je niet voorzichtig genoeg zijn. Nep dus. Als finishing touch van een redelijk geslaagde Gladiovoorstelling, die in ieder geval het leger op straat bracht. Om ons te laten zien, dat we niet bang hoeven te zijn, dat zich achter de sinaasappelen of bij de broodafdeling enge mannen ophouden, die ons een Koran door de strot willen duwen. Moeten we wel wat privacy voor inleveren, maar als je je netjes gedraagt hoef je verder niks te vrezen.
Dat laatste geldt zeker voor Franswatje Hollande. Na afgelopen weekend een pond koekjes van Fucktoria Nuland te hebben gekregen nam ie afgelopen vrijdag een tank mosterd van John Heinz Kerry in ontvangst. Voor na de maaltijd. En ter verhoging van de gezelligheid had Johnny zingzangerd John Taylor ingehuurd om het liedje “You've got a friend” ten gehore te brengen. En wat voor een friend. Franswatje zag zich meteen na de fuif genoodzaakt om de leverantie van de door Vlad Putin bestelde helicoptercarrier op de lange baan te schuiven. In verband met de Russische agressie in Oekraïne. Uit dankbaarheid voor de Franse geste liet chocogarch Poro afgelopen zondag zijn Luftwaffe een buitje 500 ponders uitstrooien op een rebels dorp. Niet op strategische doelen. Die waren er niet. Nee, gewoon een dorp op zondag. Met hoge bomen langs het tuinpad van iemand zijn vader. Platgegooid. Naar bekend nazistisch recept. Nou maar hopen dat er in ieder geval twaalf dooien waren. En dat het gros daarvan deel uitmaakte van de redactie van het lokale sufferdje en nog een paar anderen die net boodschappen deden in de koshere super van het durp. Dat zijn namelijk de basisvoorwaarden voor een spontane verontwaardiging van wereldleiders en een optocht door het betrokken dorp. Compleet met Nutty, Holly en hun friends it America. Moet te regelen zijn.

(1) Ooit in de openbaarheid gebracht door de legendarische journaliste Mae Brussell, met wie wij in de jaren tachtig van de vorige eeuw zulke warme contacten onderhielden in verband met prins Bernhard. 

Klik hier om uw reactie toe te voegen
22 mei 2015