Skip to main content

Verdacht geknerp rond De Terp (021)

27 maart 2017

zondag 15 april-2007
Wie deze hallucinerende serie over het afknijp- en voorkookcentrum in Bosch en Duin een beetje heeft gevolgd, is in aflevering 20 aangestuiterd tegen een brok verontwaardiging in mailvorm van een belastingambtenaar met ballen. Volgens hem rustte op De Terp een waanzinnige hypo die van zijn lang zal ze leven niet knappies kon worden afgelost. En dat gebeurde dan ook niet. Maar de hypoaftrek werd wel jaarlijks in de boekhouding opgevoerd en de RABObo’s in Utrecht leken zich er niet druk over te maken. Net zo min als de hoge baasjes van de ambtenaar in kwestie. En dat terwijl er in diens visie bij het gevalletje Terp gewoon sprake was van hypotheekfraude. Niks meer, niks minder. De RABO leent geld uit zonder iets terug te vragen. Bizar, zelfs op een hockeyveld of op een kasseistrook. Tenzij de RABO gratis en voor niks gebruik mag maken van de afblaf- en voorkookruimtes van De Terp. Maar dan nog. Want Pierre Fiscus gaat wel voor nul naar de kant. Verder is er volgens de betrokken ambtenaar sprake van kleinigheden als klassejustitie, valsheid in geschrifte, corruptie, het belemmeren van het werk van een ambtenaar in functie etc. U nog een schepje?
Daarnaast was in de elegie van de afdeling Gooi en Vechtstreek nog sprake van een sussend telefoongesprek tussen voornoemde belastingbaasjes en een meneer Van den Berg van de RABO in Utrecht. Gezien het hoge niveau waarop de onwelriekende zaken bij De Terp zich afspelen zal die meneer Van den Berg geen armzalige schrobber zijn geweest aan een of ander burootje rechts achterin naast de Chocomel-automaat. Dus wij gokken dat het Paul van den Berg is geweest. Het hoofd Communicatie/Woordvoering. Communicatief als wij zijn en om latere misverstanden te voorkomen stuurden wij hem het volgende mailtje:

“Geachte heer Van den Berg,
Ten behoeve van de serie " Verdacht geknerp rond De Terp” op de Actueel-pagina van onze site zouden wij u graag een paar vragen willen voorleggen.
Allereerst, herkent u zichzelf in de heer Van den Berg van wie sprake is in de mail van een belastingambtenaar, die aan bod komt in aflevering 20 dd. 11 april 2007?
Zo niet, zou u ons dan kunnen zeggen of en hoe wij uw naamgenoot in de hogere regionen van het kantoor in Utrecht kunnen benaderen?
Heeft de RABO-bank een speciale relatie met De Terp?
Heeft de RABO-bank een speciale regeling met de afdeling Gooi- en Vechtstreek van de Belastingdienst waar het De Terp betreft?
Heeft u zelf wel eens gebruik gemaakt van de faciliteiten van De Terp in promotionele zin of anderszins?

U bij voorbaat hartelijk dankend voor de medewerking,
Enzovoort.
”

Gezien de rimpelloze status van de Terpvijver na alle stenen die we al gegooid hebben en bijvoorbeeld ook de diepe zwijgzaamheid van de toch oh zo democratisch ingestelde Marijke Vos, koesteren we ook in dit geval weinig hoop. Maar wie niet gelooft wordt nooit een Benedictus. Hm? Paul? Stay tuned.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
27 maart 2017
Verdacht geknerp rond De Terp