Skip to main content

Ioor

maandag 5 september-2011
De herfst is gearriveerd en meestal slaat dan meteen de nostalgie toe. Zo bedachten we ons gisteren weemoedig dat het op 21 september zover is. Wat? Dat we in de serie "Masterplan" melding maakten van het hypothecaire zalfje dat kadi W.H.B. den Hartog Jager ontving van de MNF-bank. Een ABN/AMRO dochter uit Capelle aan de IJssel. En dat voornoemd zalfje mogelijk verband hield met de doodklap die mevrouw C. incasseerde in haar strijd tegen de heer Lammers en zijn bijslaap (1). Reactie? Nul.
Dat gold eveneens voor onze Albert Heijn Erlebnis, dat het in de Chipshol-affaire als rechter commissaris fungerende meisje Eelkema via haar vlam F.A.M. Bakker familiair verbonden was met F.C. Bakker. Een kadi voor wie de Pootjes geen goed woord over hebben en die zij graag nog eens flink op de grill zouden willen leggen (2). Komt bij dat ook mevrouw Eelkema (en haar vlam) ten tijde van een andere heikele affaire een hypothecair zalfje ontving (3). Reactie? Nul. Zelfs niet uit Schiphol-Rijk.
Wonderlijk hè? Vind u het gek dat we onszelf af en toe beschouwen als een volle neef van Ioor? (4) Vooral als het herfst wordt.

1. Zie aflevering 16 van de serie "Masterplan" van 21 september 2016
2. Zie "Chipsol en de Bakkertjes" van 25 april 2011
3. Zie "De kadi en de RABO" van 11 februari 2011
4. Voor wie niet jong is geweest: Ioor is de droevige ezel in het gevolg van Winnie de Pooh

Klik hier om uw reactie toe te voegen