Skip to main content

Lagardes List (001)

28 februari 2017

zondag 14 oktober-2012
Waarom en door wie? Nog onbekend. Maar in 2010 kreeg de toenmalige Franse minister van Financiën een lijst in haar gleuf geduwd met bijna 22.000 namen van rijke Europese stinkerds die over een geheim Zwitsers spaarvarken beschikten. Wat ze er toen mee heeft gedaan is niet duidelijk. Maar volgens de Griekse mainstream heeft ze in ieder geval wel het Griekse gedeelte met een kleine 2000 namen doorgeduwd naar Giorgos Papaconstantinou, op dat moment haar collega in Athene. Papa zou die lijst op zijn beurt hebben doorgegeven aan zijn socialistische opvolger, Evangelos Venezilos. De Griekse dagvodden zouden nu graag van de huidige aanvoerder van de socialistische evangelisten willen weten wat ie met Christientje’s oekaze heeft gedaan. Voorkomen dat zijn partijgenoten op Lagarde’s List in a perfect storm terechtkwamen? Nou, gezien de imposante sjoemeltraditie in de slagschaduw van de Akropolis zeker geen mallotige veronderstelling.
Hoe dit ook zij, op 3 oktober jl. zou Evangelos de boel hebben doorgerammeld naar premier Antonis Samaras. Je zou verwachten dat de postode ook “ik heb een pakje voor u” in de intercom van de tegenwoordige minister van Financiën heeft getoeterd. Maar Yannis Stoumaras kreeg niks en is daar net zo laaiend over als een molotovcocktail in Winschoten.
Volgens de laatste berichten zou premier Samaras inmiddels de Griekse FIOD op de zaak hebben gezet. Dat resulteerde meteen in de arrestatie van Yannis Sbokos. Een vroegere minister van Defensie die verdacht wordt van corruptie en mogelijk van dezelfde tzatziki te hebben gesmikkeld als collega Akis Tsochatzopoulos. Akis wordt ervan beschuldigd 1.29 miljard dollar te hebben afgetapt van een stel defensiecontracten. Samen met een hele verzameling boeven die zich enthousiast te buiten gingen aan de was in het sop zetten en gevalletjes omkoping.
Tot die verzameling zou ook ene Vlassis Kamouroglu hebben behoord. Een hotemetoot van de firma Drumilan International die handelde in geavanceerd Russisch wapentuig en afgelopen vrijdag zwaar overleden werd gevonden in een deftig hotel in Jakarta. Dit in navolging van Leonidas Tzanis. Een socialistische politicus en ex-minister van Binnenlandse Zaken, die op 5 oktober jl. zonder afscheidsbriefje bungelend werd aangetroffen in zijn eigen woning. Naar verluidt stonden beide dooie heren op Lagarde’s List.
Tot nu toe werd alleen het gras vertrappeld, maar nu lijken toch ook de olifanten te sneuvelen. Stay tuned.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
28 februari 2017
Lagardes List