Skip to main content

Fors inkomen burgemeester DenBosch

maandag 7 mei-2012
Burgemeester Rombouts komt vanwege zijn forse neveninkomsten op een enorm jaarinkomen. Hij ontving in 2011 ongeveer 74.255 euro aan neveninkomsten. Dit bedrag komt bovenop zijn burgemeestersinkomen van ongeveer 110.000 euro (1) en zo zit hij op 185.000 euro. Die conclusie is te trekken na inzage in het overzicht ‘neveninkomsten’ van burgemeester en wethouders op de webpagina van de gemeente.
Rombouts is binnen het College van B&W de enige die neveninkomsten heeft. Een aantal wethouders heeft ook bijbanen, maar ontvangen daarvoor geen inkomen.
Gemeenten zijn sinds 1 januari 2011 verplicht inzage te geven in de neveninkomsten van bestuurders. Het Bossche college voldoet dit jaar voor het eerst aan deze wettelijke regels.
Volgens deze wet zijn bestuurders verplicht neveninkomsten af te dragen aan de gemeentelijke kas. Dit geldt niet voor Rombouts. Hij is benoemd vóór 1 januari 2010 en kan daardoor gebruikmaken van een overgangsregeling. Deze langer zittende bestuurders hoeven, in tegenstelling tot nieuw benoemde bestuurders, niet in de gemeentekas te storten. Ook van de nieuw benoemde wethouders zijn de neveninkomsten openbaar. Maar uit het overzicht blijkt, dat noch Hoskam, noch Weyers, noch Van Olden noch Snijders, een neveninkomsten heeft.

(1) Als burgemeester van een middelgrote stad ontvangt Rombouts een vast maandsalaris van 9.098,26 euro bruto. Hij ontvangt daarnaast een vakantie-uitkering (1 maandsalaris) plus een eindejaarsuitkering (4 procent). Daarnaast heeft de burgemeester recht op een maandelijkse vaste onkostenvergoeding.

(met dank aan Paul Kriele's Bastion Oranje)

Klik hier om uw reactie toe te voegen