Skip to main content

Bommen voor 7 november

26 oktober 2018

Kon het nog gekker?
Je had er op kunnen wachten natuurlijk, de Volkskrant brengt het morgen wellicht, maar de aankondiging op MSBC dat 'Rusland er achter zou zitten' zal het Amerikaanse volk niet meer kunnen verontrusten. Rusland zat immers overal achter. Sinds 1948/49, de start van de Communistenjacht. De Korea-oorlog; McCarthy. Ze zijn er mee opgegroeid, net als met Kentucky Fried. En nog steeds. Het is een van de redenen waarom arm Amerika zich van Washington en alles wat Washington vertegenwoordigt (maar dan ook ALLES) afkeert. Gaan ze dit geloven?
Grappig genoeg is er net een arrestatie verricht en een bestelwagen met pro-Trump materiaal in beslag genomen. Het klinkt te klassiek om voor waar aan te nemen. Ik denk meteen aan Lee Harvey Oswald en de pro-Cuba pamfletten. Maar ja, ik denk al gauw iets ergens achter. Fijn dat het weer om '1 gek' gaat. Uit Florida, de staat van Debbie Wassermann-Schulz, die in een 1-2-tje met de bommen-affaire is verbonden: haar kantoor was het retour-adres. Een "foutje in de regie": de verdachte werd in Florida via DNA (op de pakketjes) geïdentificeerd. Want hij was een bekende van de politie. Het zal niet. Net als de terroristen hier. Z'n naam is vrijgegeven. Klinkt in het Amerikaans 'Russisch'.
Terug naar de geadresseerden van bommen waarvan er geen afging, dat is misschien wel de grootse opmerkelijkheid in de VS waar schietpartijen met tientallen doden aan de orde van de dag zijn. 'Remember de Unnabomber'. De lijst met 'usual suspects' van 'Globalist liberals' had ik ook kunnen bedenken. Robert de Niro voor de showpagina's. Als je er als 'liberal' niet opstaat moet je iets aan je PR gaan doen. Soros als eerste. Toen ik dat hoorde en niet kon bevroeden dat het om tientallen zou gaan plaatste ik het direct in het kader van 7 november. Ik kon nog niet bevroeden dat CNN (2X!), de Clinton's, Obama, Maxine Waters, Clapper, Brennan... alle 'slachtoffers' zijn het object van Trump's woede.
Op een bevolking van 300 miljoen lopen er altijd voldoende gekken of gewetenlozen rond die willens of niet wetens het doel kunnen dienen van 'duistere machten' (vaak veiligheidsdiensten). Naast LHO, Sirhan Sirhan, Princip, Boost; de man die Reagan een waarschuwingsschot gaf. Of de vrouw die Marat in het bad vermoordde. Niemand is veilig. 
Het is jammer dat ik naar een andere brandhaard moet (Cataloni├ź) en de bijdragen even zal moeten staken, want het is, vrij naar mijn lievelingsschrijver: 'Een Tijd van Grote Veranderingen'. (WK)

sybrand
Errol Morris:’Ik denk dat mijn film gaat over een vent die de wereld wil vernietigen, en zich daar goed over voelt.’Bent u nog steeds bang voor Bannon?‘Na het maken van de film meer dan ooit. Zowel voor Bannon als voor Trump. Ze geven niets om goed en fout.Ik noem Trump de fuck you-president, maar misschien heeft de wereld behoefte iemand fuck you te horen zeggen. Is dat een goed iets? Ik denk het niet. Vandaar ook dat we aan het einde van de film het decor vernietigen.’Is dat vuur bedoeld als waarschuwing?‘Het zijn dreigende beelden, die appeleren aan Bannons Wagneriaanse fantasie van een instortende wereld. Bannon vond het prachtig om aan het einde alleen door die verlaten opnameset te lopen. Met Trumps inaugurele speech over het Amerikaanse bloedbad op de achtergrond.’ ‘Ik heb hem in zijn fantasie neergezet. Overal schijt aan hebben. We hebben killers nodig! Ik heb geprobeerd een portret te maken van een van de meest destructieve mensen die ik in mijn leven heb gezien. (vkrt).
sybrand
Psychopaths cannot bear the fact that they are limited by virtue of being human, that they need to consider others, that they need to obey laws. What’s really interesting is that, though they know what is moral and honest, because they don’t have any empathy for the other.
It seems as if these are character traits that are common among many leaders in different eras. Indeed. In order to reach the top, they must have characteristics that have an echo of psychopathy. And to be manipulative and domineering and ambitious and not care about many things, in order for them to promote whatever they want, I personally really feel that psychopaths control the world.They are always planning, they know what they want. And because they really don’t have white noise – they also get bored easily. They need very powerful stimuli. It can be to lie. Or to break a law. Or to seduce more and more women.(te midden van het verhaal doemt een foto op van Trump met Poetin...)
psy Efrat Harel-Haiman (Haaretz)

Klik hier om uw reactie toe te voegen
26 oktober 2018