Skip to main content

Ship Ahoy (021)

17 januari 2017

zondag 4 april-2010
Terug naar gisteren. We schreven toen het volgende:

" ... En [advocaat Mills] leefde samen met zijn vrouwtje (Blairs'minister van Cultuur Tessa Jowell) genoeglijk verder in hun dure huisje, dat zij hadden kunnen aanschaffen dankzij een extraatje van 3,5 ton van Papi. Al dan niet via de Italiaanse reder Diego Attanasio".

In de kern was dat juist. Al was dat "genoeglijk" misschien wat al te ironisch. Want Tessa en David waren af en toe genoodzaakt om de luiken van hun huisje te sluiten vanwege het zware weer. Maar dan moet je ook maar niet zo staan te liegen als ze je vragen of je steekpenningen hebt aangenomen. Om Papi uit de wind te houden.
Tessa kwam er dankzij een "ich habe es nicht gewusst" nog vanaf en kon gewoon verdergaan met de minister uithangen. Maar haar mannetje David kreeg een zeperd van 4,5 jaar wegens het aannemen van bribes. Gelukkig is er dan altijd nog de mogelijkheid om in beroep te gaan. En als dat nodig is nog een keer. Vervolgens kan je de zaak nog zo lang traineren dat de hele zaak verjaart. En wat denk je? Juist. Dat laatste gebeurde afgelopen februari. Mills van het haakje.
Bij de door Papi beheerste teeveezender RAI Uno werd tijdens de stijf bekeken nieuwsuitzending van 8 uur triomfantelijk getoeterd dat Mills was vrijgesproken door de rechters. Bij een deel van de redactie zakte spontaan de broek cq. de slip af. Onderandere bij de popi presentatrice Maria Luisa Busi. Na de nodige eilie in de Uno-tent werd zij uiteindelijk met twee van haar collega's in de berm gemanouvreerd. Met ingang van morgen. Omdat zij de hoofdredactie een stelletje slaafse kutkevers vonden en Maria Luisa bij een interview had geboerd over "zuiveringen" binnen de redactie. Zo gaat dat in een land waar de mafia aan de touwtjes trekt.
Wie er bij ons precies aan de analoge touwtjes trekt kunnen we moeilijk vaststellen. Hoezeer je het misschien ook zou willen, je kan per slot de RVD niet zomaar als een P2-loge of een mafiafamilie wegzetten. Maar het is de afgelopen maanden in de mainstream pers wel wonderlijk stil gebleven rond de zaak van Mill's brother Theo Cranendonk. Toegegeven, het Nederlands Dagvod boerde iets, maar wie leest dat? De rest werd aan de blogs overgelaten. Tot gisteren. Toen pakte De Telegrof daar ineens een hele pagina uit over Theo. Oké, weinig wat we niet wisten. Of het moet die boze Italiaanse OM-bef zijn, die weigerde de affaire af te leggen op de bijna omvallende stapel. Maar het begin is er. En dat is tegenswoordig al heel wat. Stay tuned.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
17 januari 2017