Skip to main content

Biden betekent oorlog

08 april 2021

'America is back'. Wat Joe Biden heeft verklaard over zijn politiek ten opzichte van Rusland ('Poetin is een killer zonder ziel'; een voetzoeker) kan als een oorlogsverklaring worden beschouwd. Zo heeft Moskou het ook opgevat en haar ambassadeur uit Washington teruggeroepen.
Het in stand houden van het laatste verdrag over kernwapens START (nog gesloten tussen Gorbatsjov en Reagan) was slechts een schijnmanoeuvre, de nieuwe regering zoekt de confrontatie na vier jaar Trump; volgens de retoriek van de Democraten 'agent van Poetin'.
Een volgende stap is het aanzetten van Oekraïne tot verhogen van de spanning met haar buurland. De tanks rollen richting de opstandige republieken in de Donbass.
Biden betekent oorlog. 'Endless war'.

'Joe Biden begint een oorlog voordat de corona-cheque wordt uitbetaald'. Biden hervatte de oorlog in Syrië voordat er een cent was betaald aan de bevolking. Het bedrijfsleven was wél met triljoenen schadeloos gesteld. Deze quote stond dus twee maanden toen op 10 maart 2021 eindelijk de wet werd aangenomen die de beloofde eenmalige 'cheque van 2000 $' (bleek in de praktijk 1400!) mogelijk moest maken.
Nog steeds niet overal betaald. Eenmalig. Schandalig.

'America's back'. Wie koopt deze onzin. Amerika is niet terug: de oorlogshitsers zijn terug. De neocons die onder Clinton, Bush en Obama de dienst uitmaakten. Dezelfde 'regime change'-politiek; dezelfde namen. In een rede heeft president Biden 'de piketpalen', zoals dat zo mooi heet, gezet van de "nieuwe" politiek van de VS. Niets nieuws.
Biden betekent oorlog.
De EU (oftewel Duitsland) beseft dat de tijd van 'onafhankelijke Europese politiek' (vanwege Trump) alweer voorbij is. Onder Biden is het terug naar de Koude Oorlog. Naar het NAVO-directoraat. Terug naar nooit weggeweest: oorlogsvoorbereiding voor conflict met Rusland. Nu in Oekraïne dat versneld in de NAVO moet worden gehaald.
'Nederlandse militairen naar Oekraïne'. Het is niet ver meer.
Biden betekent 'Restauratie'. Van vóór Trump. Van Clinton en Obama. Van de neocons.

Waar Trump de confrontatie met China zocht, is de restauratie onder Biden 'vertrouwd' gericht tegen Rusland. Het oplopen van de spanning rond Taiwan is een schijnbeweging. De economische belangen zijn te groot. Stel het voorspelde scenario, Kamala Harris president na een beroerte van Biden.
De laatste keer dat een vice president werd was Ford nadat Nixon aftrad in 1974. Bij Harris liggen lijken in de kast van haar tijd in Californië als baas van de politie. Het idee dat zij geliefd zou zijn (bijvoorbeeld onder 'gekleurden') is een misverstand.
Zelfs binnen de Indiaas-Amerikaanse gemeenschap (Harris' vader is van Indiase komaf) is er terecht woede over haar coquetteren met de fascistoïde regering Modi.
Deep State heeft geconcludeerd dat het beter Biden en de Democraten kunnen zijn die het Amerikaanse volk de komende recessie inleiden dan Trump en de Republikeinen. Om de te verwachten onrust in goede banen te leiden. Over twee jaar zijn er midterms. Tussentijdse verkiezingen voor de helft van het Congres. Dan raken de Democraten hun meerderheid in beide Huizen weer kwijt. (WK)

Adriaan V.
Het domme volkje dat "gekozen" is tot regering zal Biden heilig verklaren en zijn aansporing tot oorlog in Oost - Europa en Iran serieus nemen, terwijl er feitelijk weinig aan de hand is, maar ja, geld moet rollen en lullo's moeten op hun baantjes passen. Macht corrumpeert nog steeds. En hoe!
Klik hier om uw reactie toe te voegen
08 april 2021