Skip to main content

Geluk

donderdag 22 september-2011
Lekker bericht over de AFM vandeweek. Lees en ween. Kantoorhuurders worden door de banken dus stiekem gematst vanwege de enorme leegstand in die sector. Via sideletters die taxateurs meestal niet onder ogen krijgen, waardoor die verhuurde stenenstapels veel te hoog op de balans staan.
Nou zijn wij op dit gebied eenvoudige hooivorken, dus wij even de boer op voor nadere info. Volgens de door ons geraadpleegde experts ziet het er niet best uit. In Amsterdam zou het bijvoorbeeld al net zo gewoon zijn als het trekken van een kroketje om bij een huurovereenkomst van 5 jaar 2 jaar kickbacks uit te delen. Dat zou dus betekenen dat de werkelijke waarde van de betrokken stenenmassa veertig procent lager ligt dan de huidige boekwaarde. Goedensmorgens. Gerekend over het hele land zit er zo'n tien tot twintig miljard euro aan gebakken lucht in de balansen.
En dan hebben we het hier nog niet over de leegstaande kantoorreuzen.
Soms word je overmand door nostalgie en verlang je terug naar de tijd, dat je baas elke week je loonzakje in je handen duwde en dat je zelf kon beslissen wat je met je poen deed. Naar de kroeg? Prima. Brood met kaas? Lekker. Nieuwe voetbalschoenen? Geen punt. Iets op je spaarrekening? Desnoods. Toen was geluk heel gewoon en zat er geen Jan Kees in de kast.

Klik hier om uw reactie toe te voegen