Skip to main content

Winter in Syrië

vrijdag 16 december-2011
De telling loopt op. Op 1 december j.l. kwam Navi Pillay, big boss Mensenrechten bij de VN met een verklaring dat er 4000 doden waren gevallen. Op 13 december verhoogde zij haar bod tot 5000. Kortom een stijging van 90 doden per dag. De suggestie is dat de Syrische troepen zoveel burger vermoord hadden, maar in de kleine lettertjes stond dat er tenminste 1000 soldaten waren gedood.
Volgens een van de Syrische organisaties in Londen (Syrian Observatory for Human Rights) was 6 december de dag met de meeste doden: 36. Lijkt erop dat de cijfers niet kloppen.
Wat ook al niet klopt is het zwijgen in de media over het Rebel Operation Centre op een Amerikaans vliegveld in Incirlik, Zuid Turkije. Van waaruit de NATO (inclusief uiteraard Turkije en de VS) actieve steun biedt aan de opstandelingen in Syrië. In mei 2011 is dit Rebel Operation Centre actief in het steunen van de Arabische lente in Syrië. Nou is het Syrische bewind bepaald geen aanhanger van Ghandi. Onze NATO bondgenoten inclusief de VS, het VK en Turkije ook niet. Maar ja, bij hen gaat om "onze" belangen, en die gaan voor.

Klik hier om uw reactie toe te voegen