Skip to main content

Gekleurde bevrijdingen

vrijdag 28 maart-2014
Altijd leuk om te weten wie er flink geschoven hebben om de bevrijding van de Oekraine van een democratisch gekozen mafia mogelijk te maken. Wellicht kunnen ze ook schuiven om van een niet democratisch gekozen EU af te komen.
Het loodsvisje is de Amerikaanse ambassadeur in Kiev, G.R. Pyatt. Die wordt omschreven als een burocraat die doet wat hem door het State Dept. wordt opgedragen en die zichzelf als een CIA agent beschouwd. Aldus Ray McGovern, oud analist bij de CIA. Pyatt kwam niet in een vacuum terecht, al sinds de tijd van Clinton wordt er heftig gewerkt om de NAVO uit te breiden tot aan de grens van Rusland en de landen aldaar economisch te bevrijden. Keurig geholpen uiteraard door de WestEuropese politieke elite.
Pyatt zette in op online tv, en wel in het bijzonder op Hromadske TV. Er werd weliswaar klein begonnen (48.500 dollars). Hromadske werd bemensd door figuren als Roman Skrypin ( de man achter de Oranje revolutie van 2004) als hoofdredacteur. Roman had al wat geld van Soros (International Renaissance Foundation) gekregen (bijna 30.000 dollar). Maar de grootste geldschieter was de Nederlandse Ambassade die met 95.168 dollar over de brug kwam. Volgens een wikileak-telegram van de VS ambassadeur in DenHaag: “Dutch pragmatism and our similar world-views make the Netherlands fertile ground for initiatives others in Europe might be reluctant, at least initially, to embrace." Hoor je het ook eens van een ander. Soros schoof overigens nog wat om het Ukrainian Crisis Media Centre van de grond te krijgen, om vooral een permanente propaganda in de westerse media mogelijk te maken.

Klik hier om uw reactie toe te voegen