Skip to main content

Van Estoril naar Zandvoort (166)

01 juni 2015

woensdag 20 augustus-2014
Ooit gehoord van SCO19? Is u niet kwalijk te nemen. SCO19 is een eenheid binnen de Londense smurfenorganisatie die een license to kill heeft als de omstandigheden daartoe aanleiding geven (1).
Zo keelden deze speciale smurfen bijvoorbeeld Jean Charles de Menezes, omdat ze dachten dat ie een van de gasten was die op 7 juli 2005 met een paar bommen de dienstregeling van de Londense metro ontwrichtten en een dubbeldekker lanceerden. Dat was niet zo, maar waar gehakt wordt is het woensdag.
Verder zouden werknemers van deze blauwe schiettent ruim terug in de vorige eeuw soms ook verantwoordelijk zijn geweest voor het veilig over straat loodsen van een toppertje uit de Koninklijke familie als die in de nabijheid van Waterloo Station een kontjesclub bezocht (2). Ondenkbaar? Dezelfde soort berichten gingen in het rond over zowel een Belgische als een Nederlandse royal en waar rook is staan soms de kalfslapjes te sudderen. Komt nog bij, dat koterkruiper Jimmy Savile bij het Britse Koninklijk Huis kind aan huis was en Jimmy's vriend Cliff Richard daar ook enige populariteit genoot.
Mooie brug voor een ezel: Toen BBC-medewerker en calypsozanger Cy Grant in 2010 wegens overlijden six feet under ging, werd een bezoeker van de plechtigheid ruw verwijderd toen hij begon te roepen dat Cy en Cliff ooit tortelduiven waren geweest, de gewoonte hadden om ondermaatse boys te beklimmen en dat Cliff beschermd werd door SCO19. Cliff aka Kitty zal dat desgevraagd stijf ontkennen, Cy ligt samen met het bewijs op het kerkhof en SCO 19 heeft geheimhoudingsplicht. Maar het blijft een boeiend verhaal. Stay tuned.

(1) Vgl. het artikeltje “Snipers” van vandaag.
(2) Zie in dit verband ook het optreden van onze Koninklijke Huissmurfen in aflevering 13 van deze serie dd. 15 juni 2003.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
01 juni 2015
Van Estoril naar Zandvoort