Skip to main content

Stars and strips forever (002)

06 april 2017

woensdag 12 juni-2013
Wij hebben het ons nooit afgevraagd. Maar zouden bijvoorbeeld Joris Demmink en zijn BuZa-gappie Hansje Heinemann hun bezoekjes aan de Pinocchio-glijbaan in Praag hebben gedeclareerd?
Of later hebben gebabbeld met knuppeltjes van de Dienst Koninklijke en Diplomatieke Beveiliging (DKDB) over de chantabiliteit die hun escapades in Praag en andere buitengewesten mogelijk hadden opgeleverd (1). Hoe we aan deze plotselinge bespiegelingen komen? Nou, er is een flink blik nieuwe berichten opengetrokken over de sensuele strapatsen van Amerikanski's die namens hun regering de honneurs in het buitenland waarnemen. Ondanks de pogingen van de Amerikaanse collega's van onze DKDB-smurfen verzameld in de DDS (Diplomatic Security Service) om die berichten door het afvoerputje te wurmen.
Begrijpelijk, want als je niet kan verhinderen dat een ambassadeur regelmatig zijn broek laat zakken bij een dame van plezier of bij peuters dan sta je als beveiliger in wezen al voor jodocus en dat vindt zo'n V-mannetje niet leuk. Ja, je kan het melden in Washington en dan wordt die ambassadeur even op het matje geroepen, maar daarna gaat ie gewoon verder waar ie gebleven is. Achter zijn diplomatieke boortoren aanlopen. Wie die ambassadeur was? Ene Howard Gutman. Standplaats? Brussel. Waar anders? Uiteraard heeft ie ontkend.
Verder hield een beveiligingsbeambte bij de USSA-ambassade in Beiroet zich regelmatig bezig met de achterkant van Libanese bewakers en gooiden leden van het veiligheidsteam van Billary Clinton tijdens hun dienstreizen met enige regelmaat hun hengel uit in stoute vijvertjes (2). En de beveiligers van de ambassade in Baghdad maakten gebruik van de diensten van een Irakese drugsring om een beetje fatsoenlijk de dag door te komen. Werd door de DDS allemaal zoveel mogelijk met de mantel der verboden liefde bedekt (3).
Btw: dit blik met narigheid schijnt niet afkomstig te wezen uit de schuur van die meneer Snowden, dus moeten er meer lieden in the know zijn die wel eens een kraantje willen open zetten. Heerlijk. Stay tuned.

(1) Zie voor de inzet van deze dienst ook aflevering 13 van de serie “Van Estoril naar Zandvoort” dd. 15 juni 2003.
(2) Ook Obomba's veiligheidsteam bonkte graag in het betaalde donker. Zie ook aflevering 11 van de serie “Valse vlag” dd. 15 april 2012.
(3) Een min of meer analoog geval in Nederland, waarbij zonder twijfel de DKDB ook een rol heeft gespeeld bij het inperken van de berichtgeving, vindt u in de serie over Johan Remkes, de huidige Commissaris van de Koning in Noord-Holland.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
06 april 2017
Stars and stripes