Skip to main content

Amalia stuur geld niet naar Den Haag maar direct naar de studenten!

12 juni 2021

Wat een opsteker voor het vierde kabinet Rutte (het 5e kabinet Rutte zal door het ontploffen van het CDA mogelijk een andere samenstelling krijgen): kroonprinses Amalia heeft aangekondigd haar 'veelbesproken 'uitkering" (waarover ze geen belasting hoeft te betalen) van jaarlijks 1,5 miljoen euro 'terug te storten tot ze klaar is met studeren'.
Ze neemt eerst een tussenjaar.
Van die 1,5 miljoen in dat tussenjaar houdt ze (ze woont per slot nog thuis en eet mee; wie weet neemt ze een vakantiebaantje) vast genoeg over als zakgeld voor de eerste tijd als ze studeert.
In regeringskringen wordt 'instemmend' gereageerd. Die miljoenen (Amalia zal toch een paar jaar bezig zijn) zijn geen kattepis. Stel je de mooie dingen voor die je daarvan kunt doen. Misschien tijd voor een nóg betere sigaar uit eigen doos ten behoeve van de top van de hofstadkliek?
'Ik vind dat ongemakkelijk zolang ik daar weinig als tegenprestatie tegenover kan stellen en andere studenten het zo moeilijk hebben, zeker in deze coronatijd', deelt het arme wicht in een handgeschreven brief aan Rutte mede.
Daarom:
Amalia. Als je écht begaan bent met je leeftijdsgenootjes 'die het zoveel moeilijker hebben', stuur het geld dan niet terug naar Rutte. Stuur het direct naar de studenten. Er zijn allerhande welzijnsstichtingen, huisvestings- en gezondheidsprojecten waarin jouw (=ons) geld voor de studerenden (waarin de lagere klassen steeds meer ontbreken) het verschil kan maken.
Je weet van de toeslagenaffaire. Die kliek in Den Haag valt niet te vertrouwen. Het geld verdwijnt in hun handen in de puinhoop die ze van 's lands financiën hebben gemaakt.
Koninklijke hoogheid, breng het geld direct waar het nodig is.
U zult waardering oogsten. (WK)

Klik hier om uw reactie toe te voegen
12 juni 2021