Skip to main content
  • Archivaris
  • 413

10 hulplijnen voor D66

1. Begraaf fossielen als referenda en direct gekozen burgemeester. Je hebt een vertegenwoordigende democratie of je hebt hem niet.

2. Begraaf de Van Mierlo's en De Graaf'jes. Dump lichtgewichten als Dittrich en Van den Ham. Geef Van der Laan een 4.

3. Beperk het bestuur in Nederland tot drie democratische bestuurslagen: Land, provincie nieuwe stijl [5-8], gemeenten. Zorg voor krachtige parlementen op die drie niveaus, met ieder eigen onderzoeksinstituten, rekenkamers en enquêterecht.

4. Hef alle andere quasi democratische organen op, dus waterschappen, regiobesturen, provincies oude stijl, dijkgraven oude stijl, productschappen, en zo meer.

5. Richt het bestuur in naar die drie lagen. Sloop de kolommen en richt in iedere laag 1 loket per maatschappelijke activiteit in. Dus niet langer 7 kolommen in de jeugdzorg of 9 in de veiligheidszorg.

6. Ontkoppel kerk en staat. Hef alle religieuze ziekenhuizen, scholen en zo op. Biedt de vrijblijvende mogelijkheid om in de nieuwe openbare scholen God/Allah en andere sprookjesvertellers op eigen kosten hun ding te laten doen. [Verbiedt de SGP.]

7. Ontkoppel oranje en democratie. Ofwel: voer de democratie in. Laat Beatrix octaven lager zingen.

8. Ontkoppel beleid en bestuur van toezicht en inspectie. Gewoon even een weeffoutje herstellen.

9. Ontkoppel toezicht en inspectie van handhaving. Gewoon even een weeffoutje herstellen.

10. Kom tot één landelijk orgaan voor inspectie en toezicht en tot één landelijk orgaan voor handhaving, ontkoppeld van vakministeries. Hef alle losse inspecties, toezichthouders, controleurs, autoriteiten en agentschappen op.

Deze hulplijnen zijn de eenvoudigere en lever ik gratis. Het hele plan is trouwens spotgoedkoop. Al vaker is berekend dat het verwijderen van God en soortgenoten uit onderwijs en zorg een besparing van 30% oplevert.

Tip: Beste Loesewies, ga op bijles die 4 staat je niet. Ik ben beschikbaar. Mocht dit allemaal toch te ingewikkeld blijven voor jou en je boys and girls, geef het lijstje dan door aan Femke, voordat Jan er opportunistisch en leeg mee op de loop gaat.

Zand

Dit artikel is verschenen in Kleintje Muurkrant nr 413, 12 mei 2006