Skip to main content
  • Archivaris
  • 421

Loesje zoekt (amateur-) jurist

Loesje plakt (nog steeds) in heel Nederland haar posters. In heel de wereld eigenlijk zijn er Loesje-groepen die d.m.v. de zwart-witte postser met de bekende handtekening hun mening kenbaar maken. Door middel van posters en acties strijdt Loesje voor de vrijheid van meningsuiting en de herovering van de openbare ruimte.
Nu zijn er zijn in Nederland nog steeds mensen die vinden dat je niet zomaar overal posters mag plakken. Politieagenten en gemeenteambtenaren zijn daar bijvoorbeeld nogal koppig in. Loesje-plakkers worden dan ook geregeld beboet. Wanneer zo'n plakker het met die boete niet eens is (en waarom zou je het er mee eens zijn, je moet tenslotte toch je mening kunnen uiten) maakt hij of zij van de boete een rechtzaak. Rechters stellen tijdens zo'n rechtzaak de Loesje-plakker vaak in het gelijk. Bijvoorbeeld omdat er te weinig plakborden in de stad zijn of omdat de gemeente op te weinig manier het uiten van meningen toe staat.
Zo'n rechtzaak doe je als plakker natuurlijk niet alleen. Je wordt daarbij ondersteund door één of meerdere mensen die wat meer verstand van het Nederlandsch recht en gekke regeltjes hebben. Mensen die weten hoe je een gerechtelijk betoog in elkaar zet en het leuk vinden om zich te verdiepen in regels, wetten en uitzonderingen.
Kijk, en aan dàt soort mensen hebben we bij Loesje op dit moment een beetje een tekort. Het team Recht kan wel wat aanvulling gebruiken.
Heb je interesse om je in rechtzaken te verdiepen? Wil je gepakte plakkers ondersteunen in hun strijd tegen het onrecht? Wordt dan onze juridisch medewerker en strijdt mee voor de vrijheid van meningsuiting. Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Motivatie is het belangrijkst, papiertjes doen er niet zo toe. Reiskosten worden uiteraard vergoed. Verder geven we je veel lol, uitdagingen, Loesje-posters en af en toe een feestje.
Voor direct contact kun je gebruik maken van bovenstaand e-mailadres. Voor algemene vragen kun je Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. gebruiken. Loesje is op zoek naar nieuwe leden. Voor 25 euro per jaar ben je al lid en krijg je maandelijks de nieuwste serie posters en het ledenblad thuisgestuurd. Kijk voor meer informatie op www.loesje.nl/meedoen of neem even telefonisch contact op.
Vereniging Loesje, Postbus 1045, 6801 BA Arnhem; tel: 026-4437724. e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. website: www.loesje.nl

Dit bericht is verschenen in Kleintje Muurkrant nr 421, 2 maart 2007