Skip to main content
  • Archivaris
  • 424

Geen Goeroe zonder Giro

In 2000 heb ik zelf deelgenomen aan Avatar. Lastige fase in mijn leven, zoekend herkenbaar voor veel mensen. Avatar kwam op mijn pad en mijn "Master" was een dominante dame die echt elke truc uit het boek toverde om me binnen te halen. Stom genoeg sloot ik een lening af om de cursus te kunnen betalen. De "revieuw" is niet gratis zoals men zegt. Je betaalt een vergoeding aan de master en bent verplicht om het hotel te boeken dat ze je aanbieden. Om een lang verhaal kort te maken heb ik daar goede technieken geleerd maar mijn leven is er niet echt op vooruit gegaan. Ging alleen maar achteruit. Nu op dit moment - achteraf - kan ik alleen maar concluderen dat ik in een halve psychose heb rondgelopen. De echtgenoot van mijn avatarmaster viel als een blok voor me, we kregen een relatie waarbij ik bij mijn partner wegging en het verhaal werd een drama. Ik was zo in de war door diverse "identiteiten" dat ik terecht kwam in een vorig leven identiteit en op mijn werk voor gek werd verklaard omdat ik plotseling "Janelle" heette. Elke week de belscripts van Avatar Masters die vragen of je al nieuwe klanten hebt, of je meedoet aan de grote bijeenkomsten in Egmond aan Zee. Tegenwoordig kun je Avatar niet meer gewoon volgen, nee je gaat naar een massale bijeenkomst in een hotel om jezelf daar ondersteboven te laten halen in de massahypnose. Zodra je master bent, heb je daar weer de verdiepingscursussen voor om beter je klanten binnen te halen, zo gaat het maar door. Wee o wee als je je royalties niet betaalt. Je kunt alleen maar masters doen als je uitgenodigd bent, tuurlijk dat betekent minder royalties voor je master. Hoe meer cursisten hoe minder royalties. Ga dan Herbalife verkopen! is hetzelfde. Ik stond erbij toen mensen overgehaald werden om tweede hypotheken af te sluiten alleen om een cursus te volgen. Mensen, de technieken zijn ok, maar gooi je niet het ongeluk in. Alle kenmerken van sektarisch gedrag zijn duidelijk aanwezig:
* Men sluit je af van de buitenwereld voor 9 dagen
* Je wordt behandeld alsof je de verloren zoon zelf bent
* Voorkeursstudenten genieten voordelen bij Masters en worden ook beter behandeld
* Je mag het materiaal niet bevragen of betwijfelen, anders heb je 'secondaries'
Ik hanteer de technieken dagelijks maar hield me afzijdig van de Avatarij na mijn scheiding van mijn avatar master. Een pure vorm van tegenoverdracht zo erg kun je in de war raken van het hele gebeuren. En ik ben echt niet de simpelste. Goed gestudeerd, alles op een rij maar toch. In elke vervolgcursus blijft de basis hetzelfde. Toepassing van de CHP of het nu Wizards is of tuttelutte cursus, de oplossing ligt in de CHP.
Doe jezelf een lol, zoek een goede psycholoog of coach en laat die helpen om je gevoelens te hanteren. Voelen en nog eens voelen dat is alles waar het over gaat. Ik werk elke dag met het materiaal creeƫr me ongeveer een breuk na alle ellende, maar zie geen verbetering. Maar ik zal nog wel de nodige secondaries hebben ;-) (Natacha)

Dit bericht is verschenen in Kleintje Muurkrant nr 424, 14 juni 2007