Skip to main content
  • Archivaris
  • 410

Legalisering dreigt

Slecht nieuws voor strafrechtadvocaten. Zestig procent van hun werk is drugs gerelateerd. Zij kunnen wel inpakken. Slecht nieuws voor verzekeraars. De premies kunnen omlaag. Slecht nieuws voor onze gezondheidszorg. Het aantal psychoses en erger zal toenemen.

En dat allemaal omdat we, ja we, naar Uruzgan gaan. Onze mannen, en een paar meisjes, gaan daar wat vechten, een beetje lijkenzakken vullen, maar ze gaan vooral opbouwwerk doen. Ze gaan daar werken aan wederopbouw van infrastructuur en woningen, en ze gaan bovenal de handel weer op poten zetten.

De handel in Uruzgan? Dat is voor 98,9 procent handel in hard drugs. Onze Army gaat de drugshandel in Uruzgan verrijken met de fijne kneepjes van eeuwen Hollandse handelskunst. Het gaat dan om volumes in Tera-ton hoogte.
Daar zal onze marine die om de paar jaar met enkele honderden Caribische kilo's tegen de lamp loopt volkomen van in de stress schieten.

Zonder gekheid. Een land dat de handelskennis levert om miljoenen kilo's harddrugs goed weg te zetten kan natuurlijk niet meer de drugshandel in eigen land vervolgen. Als onze rechterlijke macht een knip voor de neus waard is zal ze vanaf Uruzgan niet anders kunnen dan alle drug gerelateerde strafzaken seponeren op onrechtmatigheid of niet-ontvankelijkheid.

Zand

Dit artikel is verschenen in Kleintje Muurkrant nr 410, 27 januari 2006