Skip to main content
  • Archivaris
  • 360

The Personal Black Box

The Attack on America gaat zorgen voor ongekende doorbraken. Zo zal het gehannes in het gezoek naar daders en slachtoffers het klimaat rijp maken voor de invoering van de personal black box. Een miniscuul in iedere legale burger te implanteren chipje met interactieve identificatie en GPS-functies.

Zo een systeem vervangt bijna alles dat nu onhandig, vertragend en bovendien niet waterdicht werkt.
Eén simpel poortje bij ingangen zoals de gate naar een vliegtuig; een voetbalstadion; een discotheek of welk object dan ook is genoeg. Dit poortje laat alleen personen met een black box toe; bovendien wordt geregistreerd wie toegelaten wordt.
Mensen of landen die niet meedoen aan personal black box registratie isoleren zich 100%. Reizen zal voor mensen zonder PBB niet meer mogelijk zijn. Het begrip illegalen is alleen nog in geschiedenisboeken te vinden. De politie kan gehalveerd, ook al omdat altijd traceerbaar is wie wanneer waar was. Vingerafdrukken, DNA, enz. is alleen nog maar aanvullend nodig, enz. enz. Medische gegevens draag je in je PBB, enz. enz.

De toepassingsmogelijkheden zijn ongekend. De PBB kan plastic geld en creditkaarts nagenoeg helemaal vervangen. Langs de kassa lopen in de supermarkt, of langs de scanner lopen bij openbaar vervoer is voldoende om af te rekenen.

The Attack on America brengt ons eindelijk de gemakken van het post-privacy tijdperk. Eindelijk een waarlijke invulling voor: vluchten kan niet meer.

Zand

Dit artikel is verschenen in Kleintje Muurkrant nr 360, 28 september 2001