Skip to main content
  • Archivaris
  • 360

Ad van Rooij heeft het er maar moeilijk mee

In een procedure tegen de Minister van Binnenlandse Zaken (een procedure die hij inmiddels heeft verloren), heeft hij het FOK beschuldigd 'er op uit te zijn ten dienste van de georganiseerde misdaad mensen te beschadigen' (zie de voorgaande Kleintjes).
Bewijzen voor deze belachelijke bewering weigert Van Rooij aan het FOK te overleggen, omdat hij van mening is dat het FOK niet bestaat. En in de zienswijze van Van Rooij kun je een instituut dat niet bestaat geen informatie geven.
In Kleintje 358 (20 juli) is gevraagd om zijn beschuldigingen in het Kleintje te onderbouwen.
En wat doet Van Rooij? Alles behalve eindelijk eens zijn idiote beschuldigingen onderbouwen.
Het FOK moet van Van Rooij beweerde zwendel van de Minister van Binnenlandse Zaken onderzoeken. Nou, daar is het FOK niet voor. Het FOK doet onderzoek naar extreem-rechtse organisaties en mensen en groepen die daar banden mee hebben. Het FOK heeft geen enkele reden om aan te nemen dat Hans Dijkstal daartoe behoort. Zeker niet als de enige die dat beweert Van Rooij is.
De geloofwaardigheid van Van Rooij wordt er ook niet beter op als hij de (voormalige) muziekleraar Pieter Vis aanhaalt, die ook tekeer gaat tegen het FOK. Vis is inmiddels tot twee maal toe veroordeeld wegens seksueel misbruik van kinderen en mag op grond van een vonnis van de rechter geen muzieklessen meer geven.
Van Rooij wil zijn beschuldigingen tegen het FOK niet onderbouwen. De enige conclusie is dat hij dat niet kan.
Dat geeft te denken over alle andere beschuldigingen en samenzweringstheorie├źn die Van Rooij uit.
Zijn dat net zulke zeepbellen?

FOK
Postbus 10748
1001 ES Amsterdam

Dit artikel is verschenen in Kleintje Muurkrant nr 360, 28 september 2001