Skip to main content
  • Archivaris
  • 359

Kastelen bouwen

Een volk krijgt de kastelen die het verdient. Zo zitten wij opgescheept met niet controlerende parlementariërs, dit in tegenstelling tot de wakkere in Nordische landen en de corrupte en dus ook zeer wakkere uit meer Mediterrane streken.
Meer dan de helft van de begroting van Borst, alles inzake zorgkantoren en andere private afgeschermde voormalige bestuursorganen, verloopt inmiddels formeel buiten de parlementaire controle om. Toch blijven onze 150 dappere dodo's parmantig parlementje spelen en over de hele begroting steggelen.
Beatrix ringeloort Kok; vervolgens geven de parlementariërs hem een pluim. Melkert bedacht iets slim corrupts; komt er een tikje door in de problemen en wordt vervolgens bedolven onder een peleton bobo's die hem vrijpleiten. Varma wordt eindelijk ontmaskerd maar niemand vraagt zich af waarom dat nu komt; niemand trekt de lijn door naar de VVD als de orchestrator van de via de Tros op haar geopende aanval. GL is nog niet toe aan snappen dat dit slechts een eerste zet was in de VVD-campagne "GL de regering uit en wij erin".

We hebben inmiddels ruim 125 miljoen uitgetrokken om te achterhalen wat er fout ging bij 's lands grootste drugdealer: de politie. Na het bedrijfsongelukje tussen enkele IRT's trokken we de beurs om achtereenvolgens Wieringa, parlementaire enquête, Fort, post-Fort en nu 'tenslotte' het onderzoek naar post-Fort te betalen. Eind- dan wel tussenstand: onbekend hoeveel drugs de politie importeerde, onbekend langs welke routes, onbekend wie de hoofdrolspelers waren, onbekend hoeveel geld weggesluisd is, onbekend hoeveel liquidaties namens ons uitgevoerd zijn, onbekend wie hoeveel dubbelrollen speelde.
Gelukkig is in onderzoek vastgesteld, het moet dus waar zijn, dat de tijd die een agent per achturige werkdag op straat doorbrengt exact 19 minuten is. Fijn.

Intussen blijven we noest onze democratie met zand en lucht versterken.

Zand

Dit artikel is verschenen in Kleintje Muurkrant nr 359, 31 augustus 2001