Skip to main content
  • Archivaris
  • 280

Solidariteitskring

Voorgaande jaren werd op kerstavond de "Fabel van de Illegaal" in Den Bosch georganiseerd door Anti Fascistische Aktie. Op 24 december 1994 wordt er door de stichting Vluchteling in Nood een kerstontmoeting georganiseerd naast de Sint-Jan-Kathedraal. De kerstontmoeting zal bestaan uit een solidariteitskring. De solidariteitskring zal gevormd worden door betrokken mensen met en voor vluchtelingen, dak- en thuislozen en andere mensen die in een moeilijke situatie verkeren.
Vanaf 20.00 uur tot 24.00 uur staan er mensen naast de Sint Jan op de Parade, met kaarsen en een warm drankje. Er is in de nabijheid gelegenheid je tussendoor op te warmen.
"Tralies" die ons van elkaar scheiden zullen tijdens de wake ieder half uur verbroken worden en door middel van muziek, gedichten of verhalen zal men tot een echte ontmoeting in staat zijn. Laat er geen onderscheid meer zijn, niemand zal buitengesloten worden, sta open voor elkaar.

vluchtelingen
Er zal betrokkenheid gevraagd worden met de ruim 18 miljoen mensen die in onze wereld op de vlucht zijn. In Den Bosch worden er nu 700 vluchtelingen opgevangen. De vluchtredenen zijn steeds minder belangrijk voor de overheid bij de bepaling of vluchtelingen in Nederland mogen blijven of niet. Nadrukkelijk wordt er dan ook gevraagd betrokkenheid te tonen met de uitgeprocedeerden. Hoe kunnen we hen bescherming geven en zicht geven op een nieuwe toekomst?

dak- en thuislozen
Dak- en thuislozen zijn moeilijk te tellen. Men schat dat er in Nederland 40.000 mensen zwerven of geen vaste woonplek hebben. In onze stad denkt men dat ongeveer 250 personen geen thuis hebben. Er zijn 70 vrijwilligers aktief in de opvang op het inloopschip. Wie helpt mee deze betrokkenheid te vergroten?

de arme kant van een rijke samenleving
20 Miljoen mensen in de Europese Unie zijn werkloos, hebben geen kans op de arbeidsmarkt en leven op of onder het sociaal minimum. In Den Bosch zijn meer dan 10.000 mensen afhankelijk van een minimumuitkering die steeds verder naar beneden gaat. Hoe kunnen we de welvaart eerlijk met elkaar verdelen?

Solidariteitskring naast de Sint Jans Kathedraal op 24 december van 20.00 tot 24.00 uur Organisatie: Stichting Vluchtelingen in Nood, Postbus 1586, 5200 BP, DenBosch. Bel voor meer informatie met 073.136927.

Dit artikel is verschenen in Kleintje Muurkrant nr 280, 16 december 1994