maandag 3 september-2012
Er kwam een reactie bij ons binnenrollen. Naar aanleiding van een paar frivole stukjes over Jaap-concurrent Zuka BV (1). In die reactie werd verwezen naar een intrigerende site, die in mekaar is gehangen door een meneer die zich belazerd voelt door een kongsie van Nederlandse en Duitse illusionisten. En wat denk je wat? Binnen die kongsie duikt ook de naam van Zuka op. Ging om een investeringsbedragje van in totaal 1,25 meloen en er gaan dagen voorbij dat wij dat niet in kas hebben. Nieuwsgierig? Ga naar stockfraud.nl, kies voor het gemak de Nederlandse versie en ga er eens lekker voor zitten. Veel plezier.

(1) Omarm daarvoor onze zoekmachine

  • Datum: .

dinsdag 4 september-2012
Gisterochtend hadden wij in aflevering 1 nog niet verwezen naar de site stockfraud.nl of de stekker werd eruit getrokken. Al dan niet tijdelijk. Nou maar hopen dat er niks ernstigs is gebeurd, want de tekst van het mailtje dat ons op het bestaan van stockfraud wees loog er niet om. Komt ie:
“Lex V. [volledige naam bij ons bekend, red.] aan de onderhandelingstafel krijgen is niet gemakkelijk. Zeker als je geen wapens wil gebruiken zoals in zijn kantoor in Duitsland. Aanbellen heb ik ook al gedaan, maar met alle camera’s rond zijn huis kan hij wel selectief zijn bij het ontvangen van een bezoeker. Kan iemand mij helpen? Lees stockfraud.nl en je zal tot de conclusie komen dat onze vaststellingovereenkomst niet correct is uitgevoerd. Daar staat ook in, dat overleg prioriteit verdient. Ken je bijvoorbeeld zijn zoons of zijn broer die hem kunnen overtuigen? Of kent iemand zijn bankrelaties in binnen- en buitenland? Het juiste adres van zijn villa in Spanje kan ook interessant zijn (Marbella, Rio Verde). De gegevens van zijn firma in Duitsland interesseren ons ook. Er zal geen vergoeding betaald worden voor verkregen inlichtingen. Het voornaamste is, dat iedereen die betrokken is weet dat we blijven zoeken”.
De schrijver van dit mailtje [volledige naam bij ons onbekend,red.] voelt zich blijkbaar serieus voor zijn walnoten geschopt door Lex en zijn gappies en wil zijn poen terug. Mede namens een paar andere investeerders. En zo niet... Ja wat dan eigenlijk? OK Corral? Heren, heren toch. Ga lekker samen op een terrasje zitten, pak een bierviltje, zet alles effe onder elkaar en streep eronder. Hef de kelken. Stem niet op Rutte. Santé. Stay tuned.

  • Datum: .

woensdag 5 september-2012
Ja hoor, de stockfraud-site is weer in de lucht. Hartstikke lekkere lectuur. Kan je bijvoorbeeld lezen dat Zuka-baasje Ron van Veldhoven in 2010 een half meloen euro uitleende aan zijn gappie Lex Verhoef en na de financiële injectie van 1,25 meloen in de Zwitserse Icon Fashion Holding zomaar 65 roodjes in zijn gleuf kreeg geduwd. Afzender gappie Lex. De vermaarde illusionist, die vroeger in hetzelfde IJmuidense complex resideerde als de te vroeg van ons weggenomen Willem Endstra, maar tegenswoordig over een villa in Aerdenhout en een riant onderkomen in Marbella beschikt. Beide uiteraard op naam van zijn echtgenote.
En wie komen we in dit dossier ook nog op een zijpad tegen? Christian van Thillo. Die blijkt ook nog wat gokgeld te hebben belegd in Ronnie van Veldhoven’s Vivenda Media Groep. Interessant duo: een ouwe verkoper van circus- en kermisberen (Ronnie) en een lid van een enge Belgische herenclub die een paar pedo’s van formaat herbergt (Christian). Maar over smaak valt niet te twisten. Stay tuned.

  • Datum: .

donderdag 7 februari-2013
Holy shit. Dat was effe schrikken. Zagen we daar maandagavond bij het programma Opgelicht ineens vrij langdurig Cor van Erp in beeld. De SP-voorman en leraar middelbaar beroeps onderwijs uit Bernheze die ooit een zeperd laadde bij het op kweek zetten van wat losse poen in Groen Invest Nederland en later zich bij Terra Vitalis liet inpakken door Willem baron Schimmelpenninck van der Oije en Jur van Dalen. Waarom zat Corretje bij dat meisje van Hertsenberg? Nou, Corretje was alweer besodemieterd. Een stel schavuiten die vanuit een boilerroom in Zwitserland opereerden hadden hem een pakket waardeloze aandelen in zijn gleuf geduwd. En hem niet alleen. Vriend Cor hoorde bij een kleine kudde redelijk verstandig ogende Nederlanders, die hetzelfde was overkomen. Bijna allemaal via de bank van Gerrit Zalm, maar dat was toeval.
Het werd een spannende uitzending. Een cameraploeg toog helemaal naar het land van de Tellgangers, skaipte naar Ierland, rommelde rond in Bosnië en kwam uiteindelijk uit bij twee Servische uit de kluiten gewassen broers. Die zouden aan de touwtjes trekken bij deze internationale club van laaienlichters. En het werd nog mooier. De speurneuzen van ons Hertsenbergje wisten de Nederlandse agent van die twee Servische spierbundels te achterhalen. Een meneer die zich van drie schuilnamen bediende: Robert den Hartog, Robert van Zuidewijn en Robert de Bourgonje. Ook geen figuur die je in staat achtte om een toch uiterst inventieve manier van poen verdienen uit te vinden. Dus bleven we aan het eind van de uitzending zitten met de vraag wie nou er werkelijk achter de schermen actief was bij deze juridisch gezien nog moeilijk te kraken vorm van zakkenvullen.
Overigens wisten voornoemde speurneuzen wel de echte naam van de Nederlandse jongleur op te vissen: Rabih Fadel. Huh? Rabih Fadel? Was dat niet...? Jawel, Rabih stond bij ons al eens in het zonnetje op 3 september 2012. Hij hoorde bij een Nederlandse kongsie die zich bezighield met het handelen in waardeloze aandelen (1). En daarbij kwamen de namen boven van luitjes met misschien wat minder spieren dan de door Opgelicht geserveerde Serviërs, maar wel met heel wat meer gogme. Lex Verhoef en Ron van Veldhoven. Intelligente heren, die ondermeer zaken deden met voormalig pornoboer Jurriaan Oerlemans, de broer van Reinout. Dus waarom Opgelicht na de babbel met Rabih niet een stapje verder is gegaan en deze snelle Nederlandse jongens voor de camera heeft getrokken is voor ons niet helemaal duidelijk. Maar misschien komt het nog. Stay tuned.

(1) Nog maar eens de site waar we onze info ophaalden.

  • Datum: .

woensdag 25 september-2013
Ja hoor, daar was ie weer. Ron van Veldhoven. Een avontuurlijk ondernemer, die niet alleen in onze annalen maar ook ondermeer op de site van Stockfraud zo'n warm plekje heeft gevonden. Van Veldhoven is al een tijdje bestuursvoorzitter van de Vivenda Media Groep. Veel media zit er niet aan Ronnie's vehikel en hoewel het daarnaast sinds vorig jaar ook wat meezeilt op een internetwolkje kunnen wij er niet veel chocola van maken. Maar wij zijn volstrekte leken op beleggingsgebied, dus misschien zien wij het verkeerd en moeten we een spekseevertje aanschaffen. Deze week bleek er iets triomfantelijks te boeren over VMG. Een aantal dagvodden meldde dat Ronnie's groepje op 15 november een buitengewone aandeelhoudersvergadering bijeen wilde roepen. Dit in verband met de overname van Inverko Polymers. Een bedrijf uit Leek dat zich bezighoudt met de recycling van kunststofafval en al sinds jaar en dag onder leiding staat van ene Henk Alssema, die naar eigen zeggen in 2006 tegen God is opgeblunderd en sindsdien lekker in zijn vel zit.
Of dat na de deal met VMG ook nog zo is blijft voorlopig indringend staren in een bakkie met koffieprut. Henk krijgt in ieder geval 1.2 meloen euro cash en een pak aandelen ter (geschatte) waarde van een kleine 24 meloen. Dat pak vertegenwoordigt in totaal 51,1 procent van de in omloop gebrachte aandelen en daarmee wordt Henk in ieder geval de Jezus van VMG. Ronnie zal aanblijven als de Heilige Geest van het bedrijf in de functie van operationeel directeur. Tenminste, als het bescheiden engelenkoor der aandeelhouders in meerderheid akkoord gaat. Maar met hulp van boven moet dat lukken. Laten we samen bidden. Stay tuned.

  • Datum: .

maandag 11 november-2013
Vrijdag jl. stuiterde op de keien dat er vijf onverlaten bij de vodden waren gevat. Vier Nederlanders (uit Eindhoven, Amsterdam, Haarlem en Zuid-Spanje) en een oosterbuur. Ze worden verdacht van handel in nep-aandelen en zouden daarmee in de loop der jaren tien meloen euro hebben binnengehengeld. Bij smurfinvallen werden ook nog eens sieraden, 15.000 euro, 16 kilo xtc-pillen en anderhalve kilo snorkel in beslag genomen. Plus een plukje opgestapelde stenen.
Zoals dat vaak gaat met dit soort berichten ging het om NN-ers. Maar omdat tot de firma's waarmee de vijf onverlaten de markt afstruinden ook Icon Fashion Holding behoorde, kwamen wij na een tip van een attente lezer erachter, dat het om jongens uit deze serie moest gaan, die begin februari van dit jaar ook al een oorwassing kregen in het programma van dat meisje van Hertsenberg. En de hoofdmoot vormen van de site Stockfraud. Zou er toch nog gerechtigheid zijn in het land van Ivo en Fredje? Wij blijven op hun staart zitten. Stay tuned.

  • Datum: .

dinsdag 7 januari-2014
Van het een komt het ander. Net als vanochtend wees een van onze fanatieke lezers op een stukkie in de Quote. Over een onderwerp waarover wij menigmaal met plezier het nodige op de stoep hebben gezet. Dat stukkie dateert van gisteren en gaat over de in de ramsh gezette villa van boilerexploitant Lex Verhoef, die begin november vorig jaar naar binnen werd getrokken wegens het verkopen van waardeloze aandelen (1). Op de villa van de Wolf of Aerdenhout bleken twee hypotheken te rusten. Een van de RABO (van iets meer dan 6,5 ton) en een van Ron van Veldhoven (1 meloen). Naar alle waarschijnlijkheid gooide de RABO de knuppel in het wolvenhok en liet vervolgens het dure onderkomen volgende maand op de veiling mieteren.
Een Quoteridder dook met zijn hele hebben en houden in het kadaster en kwam tot de conclusie dat Verhoef en Veldhoven elkaar goed moesten kennen. Een eufisme van de eerste orde, want Lexie en Ronnie behoorden al een tijdje tot hetzelfde pak dat in deze serie zo uitgebreid aan bod komt. Om de site Stockfraud nog maar even buiten beschouwing te laten. Ook leuk: voornoemde ridder belde ook nog even met hypotheekhouder Ronnie en die zei dat hij niet op de hoogte was van de verkoop van Lexie's villa. Ach, wat is een meloentje tegenswoordig nog in Aerdenhoutse kringen? Zo, nu gaan we even boodschapjes doen. Kijken of er nog aanbiedingen zijn. Stay tuned.

(1) Zie aflevering 6 van deze serie dd. 11 november 2013

  • Datum: .

zondag 9 februari-2014
Voor wie nog een paar slordige florijnen in zijn spaarvarken verborgen houdt doet zich morgen een goeie gelegenheid voor om morgen zijn slag te slaan in Bloemendaal. Daar gaat morgen de villa van boilerexploitant Lex Verhoef executoriaal de ramsh in. Lex betaalde al jaren geen hypo meer en eens is het dan einde oefening. De twee hypotheekverschaffers die hopen nog iets van hun poen terug te zien zijn de RABO en... Vero Holding. Bij dat laatste hebben we zo onze twijfels. Dat vehikel wordt namelijk op de weg gehouden door Ron van Veldhoven. Een ouwe bloedgap van Lexie in het boilerwereldje, die tot voor kort nog leuke zaken met elkaar deden. Nou hoeft Lex niet meteen onder een brug te liggen. Hij vertoeft vaak in Marbella, waar ook vriend Ronnie van tijd tot tijd rondzeilt. Een kleine wereld. Maar wel vol met haast ongrijpbare illusionisten, die 'snachts echt niet liggen te woelen als bij ons Jetta Kleinsma weer eens wordt losgelaten. Maar goed, morgen met zijn allen naar de Bilderdijklaan 15 in Bloemendaal. Kijk en vergelijk. Happy hunting. Stay tuned.

  • Datum: .

maandag 30 juni-2014
Het houdt niet op. Vorige week werden wij erop gewezen dat op de Duitse site Aktienbetrug.com nog een paar gevalletjes van aandelen opwarmen te vinden waren van de uit Aerdenhout verdreven illusionist Lex Verhoef en zijn kornuiten. Of we daar even aandacht aan wilden besteden. Tuurlijk wilden we dat. Lex ligt ons na aan het hart. Brengt ons meteen in herinnering dat we verder nooit meer iets gehoord hebben van dat smurfenonderzoek waarover wij op 11 november 2013 kond deden. Dat ging niet alleen om de handel in aandelenneppers wat in de loop der jaren zo'n tien meloen euro had opgeleverd, maar ook over de vondst van een zootje sieraden, 15.000 los liggende euro's, 16 kilo xtc-pillen en anderhalve kilo Colombiaanse snorkel. Na ruim een half jaar mag je toch verwachten dat het betrokken onderzoek zo langzamerhand de eindfase heeft bereikt. En de vaak in Marbella vertoevende stouterikken en hun Servische handlangers eindelijk eens op hun vestje worden gespuugd. Of is het wachten op John van den Heuvel en zijn eminente detective voordat tot arrestatie kan worden overgegaan? Stay tuned.

  • Datum: .

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch