donderdag 3 augustus-2006
Nou, nog effe wachten en dan horen we of oom Gerard Kleisterlee de chipsdivisie van Philips voor zo’n 8 miljard dollar en nog wat verpatst aan KKR. Zou de grootste klappermat zijn die ooit in deze branche is afgestoken. Zeggen experts bij de Wall Street Journal en de Financial Times. En die kunnen het weten.
Wel jammer dat die experts niks zeggen over de achtergronden van KKR oftewel Kohlberg, Kravis en Roberts. Bijvoorbeeld hoe ze in 1990 het fruitige en met de groothandel in drugs gelieerde Del Monte inpikten, in tweeën hakten, “afslankten” en in onderdelen weer met een flink winstje weer van de hand deden. Met assistentie van junk-bond koning Michael Milken en de bank Dexter, Burnham, Lambert, die in die periode in zwaar weer waren geraakt wegens een paar gevalletjes fraude en voorkennis (1).
Sindsdien is KKR in wat deftiger vaarwater gekomen. Althans, op het oog. Zo heeft het zich een paar jaar geleden in een huwelijk gestort met het Franse Wendel Investissement en samen vormen ze nu het Wendel Consortium.
Of er enig oorzakelijk verband is weten we niet zeker, maar KKR was kortgeleden ook al actief in Nederland bij de overname van het Rotterdamse vuilverwerkingsbedrijf AVR. Samen met de Oranje Nassaugroep uit Den Haag, een dochter van... Wendel.
Wel verheugend natuurlijk die Nederlandse inbreng. Vooral ook omdat de familie Oranje een plukje poen in die Haagse groep heeft zitten. Trouwens, ons kent ons, want HKH en meneer Kravis zijn dankzij de jaarlijkse Bilderbergkransjes geen vreemden van elkaar (2).
Dus mocht KKR inderdaad dat lekkere hapje van Philips op zijn bord krijgen dan blijft het via een U-bocht gelukkig toch nog een beetje Nederlands, zullen we maar zeggen. Stay tuned.

1. zie “Mexicocaine met een Hollands sausje” op de site van de Morgenster.
2. zie ook de “Royalty”-afleveringen 14 en 23 op de Followup-site.

  • Datum: .

Vastgelegd op een teepje. Een boeiend gesprekje tussen Salvatore Buzzi en Pierina Clairvaux. Allebei avontuurlijke onverlaten die kort na dit gesprekje bij de vodden werden gegrepen. Wegens deelname aan een criminele organisatie in Rome (“Mafia Capitale”) die nogal wat geld genereerde uit de spaarvarkens van allerlei officiële instanties. Een uitspraak van Salvatore tijdens voornoemd gesprekje willen wij u niet onthouden. Komt ie:“Weet je hoeveel poen we verdienen aan al die migranten? Meer dan aan de drugshandel”.Vorig jaar kwamen 170.000 migranten in Italië aan land. De gemiddelde landverhuizer betaalt voor zijn overtocht 3000 tot 6000 dollar. Dus dat is een lucratieve business. Zowel voor de luitjes aan de Afrikaanse als aan de Italiaanse kant. Maar daarmee houdt het niet op. Want eenmaal aangekomen moet de levende handelswaar worden gehuisvest, gevoed en gelaafd, een beetje knappies worden aangekleed en indien nodig van medicatie worden voorzien. Alvorens als je een beetje mazzel hebt binnen niet al te lange tijd naar noordelijker gelegen delen van het Vierde Rijk te worden afgevoerd. En laten die leveranties en die logistiek nou voor een groot deel verzorgd worden door dezelfde avontuurlijke organisatie die het Libische pontje heeft gecharterd. Jawel.
Dan heb je onder de migranten ook ongeduldige types. Die worden in de gelegenheid gesteld om tegen extra betaling cq. een iou via een aangenaam aantal safe houses noordwaarts te trekken. In veel gevallen zijn de desbetreffende gelukzoekers genoodzaakt om op straten en pleinen in de Po-vlakte verwarrende middelen aan te bieden of een duik te nemen in de wereld van de prostitutie om hun schuld te vereffenen. Tenzij de familie back home zich heeft verplicht om de trip te betalen. Mocht die om de een of andere reden niet aan die verplichting kunnen voldoen volgen er maatregelen. Wordt hun in Italië verblijvende kroost bijvoorbeeld gekidnapt uit het o zo ferm bewaakte vluchtelingenkamp en krijgt de familie de dringende boodschap te schokken of anders.
Nee, het valt niet mee om van Al Khums naar Al Apel te komen. Je komt teveel zakenlieden tegen.

  • Datum: .

Over de Kerstman gesproken. In aflevering 2 van deze serie dd. 16 november 2015 prikten we onze wijsvinger in de richting van de Siciliaanse mafia. En haar betrokkenheid bij de migratiegolf uit Noord-Afrika. Schande? Nou, nou. Niet zo zuinig. Maar deze Italiaanse tak van de avontuurlijke handelsfederatie is niet de enige die expansiemogelijkheden zag in de door andere duisterlingen op gang gebrachte volksverhuizing. Ook de erven van de sportvereniging Süsürluk Vooruit doken in het gat in de pazar. Als je een paar duizend dollar betaalt aan de club kan je voor 400 dollar een heel aardige nieuwe praam kopen bij bedrijfjes in de buurt van Ankara. Lig je te zeiken dan betaal je al gauw 6000 dollar voor een tweedehandsje. Dan kan je met zijn allen bij de havenstad Cesme uiteindelijk het ruime sop kiezen, maar de controle op de afvaart is volledig in handen van Süsürluk Vooruit. En die heeft her en der in de haven ook nog schoteltjes staan voor een “vrijwillige” bijdrage van in totaal zo'n 1000 dollar. Voor niks gaat de zon op nietwaar. En van de wind kan je niet leven. 
Wie geen poen heeft om naar de overkant te peddelen is sinds kort trouwens ook fors de sjaak. Die wordt door de Turkse regering namelijk geïnterneerd en contact met de buitenwacht kan ie schudden. Mocht ie babbels krijgen dan stellen de Turkse autoriteiten hem een gedwongen terugkeer naar de verschillende gewelddadige kermissen in de regio in het vooruitzicht. Voor de invoering van die nogal rigoureuze procedure heeft de Turkse Erdogang 3 miljard euro gekregen van Santa Neutje en zijn staf in Brussel. Een echte win-win-oplossing zullen we maar zeggen. Hohohooooo. Stay tuned. 

  • Datum: .

Kwootje. Uit aflevering 2 van dit serietje. Aan het woord is de Romeinse mafioso Salvatore Buzzi. Komt ie:

Weet je hoeveel poen we verdienen aan al die migranten? Meer dan aan de drugshandel”.

Die uitspraak dateert uit de tijd, dat de meeste migranten via het rubberen pontje tussen Libië en Lampedusa het Vierde Rijk binnentuften. Een pontje dat al dan niet tijdelijk weer stevig wordt uitgebaat sinds Erdogannef de Brusselse junta voor een paar miljard in de houdgreep nam. Maar daar blijft het niet bij. Aldus de Italiaanse OM-rakker Franco Roberti. Trouwens, volgens Franco hebben Allah Akbar of niet ISIS en de mob ook de handen ineen geslagen bij de handel in verwarrende middelen, waarbij gebruik wordt gemaakt van hetzelfde pontje. Ook de illegale export van ouwe stenen en andere dure antiquiteiten die voor de rijke stinkers onder ons leuk zijn om in de tuin of op de schoorsteenmantel neer te zetten bloeit welig. Met de poen die dankzij deze onzalige handel in handen van de ISIS-baarden terecht komt worden weer wapens aangeschaft om de kalifaat te wassen. En het zou ons niet verbazen als de mafia ook uit die tak van sport een slaatje slaat. God, hadden we de VOC nog maar. Stay tuned.

  • Datum: .

De wops hadden al aangekondigd er een onderzoekje aan te zullen wijden. Naar het antwoord op de vraag of vluchtelingenorganisaties Libische lowlives betalen voor hun smokkelwaar. Tenminste, voor refugié's die zelf geen middelen hebben om te schokken voor hun overtocht. Maar dat onderzoek wordt een makkie. Want wat lazen we gisteren binnen dat kader? Dit. Gevoegd bij het feit dat de Britse veiligheidsdiensten in Libië Allah en alleman in en uit laten lopen om oorlogjes te voeren en de rekening krijgen gepresenteerd met een concertbom en je gaat begrijpen dat een land als Tsjechië gisteren in navolging van Polen, Slovakije en Hongarije verklaarde zich uit veiligheidsoverwegingen verder niet te zullen houden aan de in Brussel afgesproken quota? Niet gek. En dan kunnen we hier wel de nodige azc's dichtmieteren omdat het aantal vluchtelingen zo driftig afneemt dankzij de betalingsregeling met Erdogannef. Maar wat komt er vanuit Noord-Afrika naar ons toe deze zomer? Geen Veronica. Vluchtelingen. Vooral als naast de mafia nu ook hulporganisaties een duit in het zakje gaan doen. Dat heb je ervan als je overal waar wat interessants in de bodem zit de lente gaat brengen. Stay tuned.

  • Datum: .

Het is bijna een mantra in deze serie. De uitspraak van mafioso Salvatore Buzzi in 2013:
Weet je wel hoeveel poen we verdienen aan al die migranten? Meer dan aan de drugshandel”.
Zijn Romeinse consortium sloot dat jaar af met een winstje van 40 meloen. Grotendeels verdiend aan de import, het onderbrengen en exploiteren van Afrikaanse vluchtelingen. Toen nog zo'n 20.000 exemplaren. In het afgelopen jaar arriveerden 180.000 refugee's uit voornoemd werelddeel op Italiaanse bodem. We mogen helaas ernaar raden hoeveel dat heeft opgebracht in Rome en omgeving. Vooral ook omdat Salvatore en een deel van zijn medefirmanten in 2014 een kerker inzwaaiden. Maar zonder twijfel zal zijn gezorgd voor een adekwate opvolging, want die arme stakkers van de overkant moeten toch geholpen worden. Zeker als het aan de NGO's ligt die bij deze immigratie actief zijn. En dan met name de Comunità di Sant'Egidio. Een katholieke lekenoutfit die de liefdevolle steun heeft van Paus Frans de Eerste en zijn kongsie van barmhartige samaritanen.
Een beetje krom in de hele afhandeling van de vluchtelingenstroom is het feit, dat de met de mafia samenwerkende smokkelaars bij aantreffen het cachot inlazeren, maar de jongens en meisjes van de NGO's vrolijk door kunnen gaan met hun bezigheden op dit terrein. Een terrein dat zich uitstrekt tot onder de Libische kust, waar scheepjes van de Italiaanse marine en van de grensbewaking van het Vierde Rijk (Frontex) heftig opstomen zodra een overvol rubberen pontje in zicht komt. Vervolgens wordt de levende have overgebracht naar de laars en verdeeld over de opvangkampen, hotels, hostalletjes, particulieren met een kamertje over etcetera. En dat allemaal terwijl Italië financieel zwaar aan de luchtslangen ligt.
Hetzelfde geldt trouwens voor Griekenland, dat officieel ruim 62.000 migranten uit Erdoganistan heeft gehuisvest en als de dood is dat de vermaarde deal tussen de junta's van Ankara en Brussel het niet zal houden. Die vrees kreeg vorige week vrijdag een kontje toen ineens 4 bootjes met in totaal 200 Afrikaanse vluchtelingen op Lesbos arriveerden. Misschien nog zo erg niet, maar de betrokken reizigers vertelden, dat ze voor hun enkeltje Griekenland waren ondergebracht in kampementen in het noordwesten van Turkije, waar nog duizenden lotgenoten op de pont zaten te wachten en die sinds een paar dagen niet meer werden bewaakt door officiële smurfen. Erdogannef zou toch niet... Er is een oplossing voor dit formidabele en schrijnende probleem: stoppen met het pushen van lentes en het kweken van conflicten terwille van de toch al vette spaarvarkens van de 1 procent en de slippendragers ervan. Stay tuned.

  • Datum: .

Wat hadden de volgende entiteiten met elkaar gemeen (buiten de poen)?

Bank Cantrade met zijn Van Riemsdijkjes en Van Lanschotjes, Dik Wessels en de Endstraatjes. Nou? Antwoord: Ze deden kennelijk als notoire kapitalisten gewoon zaken met de DDR. De eersten bleken untouchable, ome Dik is een twijfelgeval en een van de Endstraatjes bleek highly touchable. Conclusie? Die laten we aan u over. Nog een warme groet uit het hiernamaals van Markus Wolf. Servus. Stay tuned.

  • Datum: .

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch