Skip to main content

woensdag 16 mei-2007
Paul Wolfowitz gaat door roeien en ruiten. Hij wil voor geen prijs van zijn warme stoel af bij de Wereldbank. Volgens een rapport over de affaire rond zijn vriendin Shaha Riza, die dankzij Wolfje zo’n lekker vet kluifje kreeg bij de Foundation for the Future en een extraatje van de Wereldbank, deinsde hij niet terug voor dreigementen.

Quote: “Als ze over mij of Shaha gaan liggen fucken, heb ik voldoende materiaal om hun ook te fucken”.

Nou heeft Wolfje bij het uitdijen van het conflict ondermeer verwezen naar de ethische commissie van de bank onder leiding van Ad Melkert, de voormalige pispaal van Pim Fortuyn. In Wolfje’s perceptie zou Ad geen ethische ongerechtigheden hebben opgemerkt in zijn Shaha-operatie. Maar Ad ging daar dwars tegenin en veegde zijn eigen straatje schoon. Nou mag Kokkie’s Choice inmiddels alweer zijn verhuisd naar een goeie-doelen-afdeling van de Verenigde Naties, dat wil niet zeggen dat Wolfje hem niet op zijn lazer zal geven als de tijd daar is. Waarmee? Kom, kom. We zijn toch niet alle stampij uit 2002 vergeten? Over Adje’s avonturen in de ledersectie van de Haagse vleesindustrie. Hebben we toentertijd heel wat aandacht aan besteed. Niet uit ranzige motieven, maar om het blote feit dat de geplande opvolger van Kok wel eens chantabel zou kunnen zijn en deel zou kunnen uitmaken van Teeven’s List. En chantabiliteit eindigt niet bij onze landsgrenzen. Mocht Wolfowitz eruit gemieterd worden bij de Wereldbank dan is de mogelijkheid niet uitgesloten, dat ie alsnog Melkert gaat fucken. Met Olympische beelden uit het circuit van Madame Olga (2) of hoe ze ook mogen heten. Kortom, het is niet verstandig om achter je leut aan te lopen. Vooral niet als je hoog gezeten bent.

1. Een lijst van chantabele hoogwaardigheidsbekleders die ooit door oud-OvJ Fred Teeven werd samengesteld en waarop ook luitjes voorkwamen die op verkeerde plaatsen hun broek hadden laten zakken.
2. Zie het boeiende artikel “Olga” van 26 augustus 2002.

  • Datum: .

maandag 25 juni-2007
Nou? Wat zeiden we op 16 mei? Dat Adsje Melkert op zijn lazer zou gaan krijgen voor het afdrijven van Wolfowitz bij de Wereldbank. En wat bulkte de Telegrof afgelopen weekend? Dat de neocons een hetze waren begonnen tegen Pim's pispaal. Nou was het meer kop dan inhoud. Dus met welke wapens Wolfie's makkers nou precies Kokkie's choice te lijf gaan weten we niet. Maar gezien de grote fijnzinnigheid waarmee de neo's hun tegenstanders in Irak, Afbaardistan en Washington afmaken kan onze Goudse salonsocialist alvast zijn hemd opspelden. Want als wij weten dat Adsje bij de geur van leer behoorlijk opgewonden raakt dan weten ze dat aan de andere kant van de plas ook. En als zijn Olympische oefeningen met bizarre hopsatrributen indertijd zijn vastgelegd voor de alternatieve geschiedschrijving dan kan je er donder op zeggen dat die neo's ermee aan de slag gaan. Een oud spreekwoord zegt het al: wie zijn leut schendt, moet voorzichtig zijn met zijn gulp. En zeker als de vale gieren van de firma Bush boven je hoofd cirkelen. Wij blijven alert. Stay tuned.

  • Datum: .

zondag 1 juli-2007
Gisteren bereikte ons het geruststellende bericht dat Paulie Wolfowitz zich niet hoeft aan te sluiten bij de Unie van Amerikaanse Hangoudjes. Hij gaat namelijk aan de slag voor het American Enterprise Institute. Een neocontainer die vlijtig in de weer is met het bijmekaar broddelen van plannetjes om die inferieure muslims een baardje lager te laten zingen. We hebben al eens eerder gewezen op de aanwezigheid van notoire mohammedvreters als David Wurmser en Michael Ledeen achter de ophaalbrug van het instituut. Maar er dwalen in die pikzwarte burcht nog meer van dit soort lichten rond. Neem alleen maar Richard Perle, Newt Gingrich en Lynne Cheney en je hangt je sokken buiten. Ho, wacht. Vergeten we daar bijna Ali Cyaankali. Onze eigen Somalische variant op Pinocchio. De close vriendin van Brussels heilsoldaat Neelgligé Kroes en ghostwriter/gast-enterpriser Leon de Winter. Als dat geen kaassie voor Wolfie is weten we het niet meer. Want op zeker dat Ali en Leon het nodige kunnen ophoesten over de man die hem zo ethisch op zijn bek liet gaan bij de Wereldbank: Adsje Melkert. Dus als we in de komende tijd rond de kersverse vice-secretaris generaal van de UNDP zwepen horen knallen, dan kunnen we er bijna Trafigura op innemen dat niet alleen het contact tussen Wolfie en Ali tot stand is gekomen, maar dat er ook sprake is van een succesvolle lift-off in Washington. Tot dat moment nemen we effies een clean break. Stay tuned.

  • Datum: .