Skip to main content

zaterdag 18 december-2010
Wippie Assange is terug op de plek waar hij zich maanden voor zijn arrest al zogenaamd schuilhield en geen smurf hem zogenaamd kon vinden. Ellingham Hall in Suffolk. Eigendom van Henry Vaughn Smith, die als kapitein een tijdlang met een sabeltje mocht rondrennen bij de Grenadier Guards en daarna onderandere als freelance motor van de Frontline Club fungeerde. Zou je misschien denken dat het om een club gaat die in Londen bij elke actie tegen de overheid vooraan staat met keien en molotovs, maar dan swaffel je de stoeprand ernstig mis. Het gaat om zo'n 1500 luitjes die als intellectueel door het leven gaan en zich sterk maken voor onafhankelijkheid en transparantie. Zoiets als Kleintje Muurkrant, maar dan anders.
Net als de gesneuvelde babbelbox "Het Gesprek" van Wippie-fan Derk Sauer kan je op de website van de Frontliners live interviews volgen met allerlei lieden die uitblinken in onafhankelijkheid en transparantie. Zoals bijvoorbeeld de uit Rusland gevluchte voormalige autohandelaar Boris Berezovsky (1) en de met een hapje plutonium om het leven gebrachte Russische ex-spion Alexander Litvinenko.
Gezien zijn langdurige verblijf in Vaughn Smith's aangename stulp mogen we met enige zekerheid aannemen, dat Wippie van daaruit de 250.000 cables van het State Department losliet. Die allemaal nageplozen en geredigeerd moeten worden door bevriende journalisten als Israƫl Shamir. Tot de eerste shift daarvan behoorden de fabuleuze berichten dat Rusland een mafiastaat is en "Fats" Putin een stinkend rijk geworden mafioso. Om nog maar te zwijgen over de Chinese en Iraanse "onthullingen".
Wippie zegt dat hij de bronnen van al die cables niet kent. Goed zo. Volhouden Wippie!

(1) Zie voor een curieuze link met Nederland de artikeltjes Shady 55 en 69

  • Datum: .

dinsdag 21 december-2010
En gij geleufde da? Dat de verzamelde blauwe brigades maandenlang niet wisten waar Julian Assange uithing? Dan moet ge toch nodig uw pannetje laten lichten. Voor zijn arrestatie vanwege slordig wippen in Zweden zat ie namelijk al een heule tijd op Ellingham Hall in Suffolk. De mansion van Henry Vaughn Smith en het hoofdkwartier van de Frontline Club Front. Een club die gratis en voor niks ons vrije woord verdedigt. Nou ja, gratis en voor niks. Die club wordt gestiekt. Zegt de New York Times. En da's een van de vodden die door Wippie betrouwbaar genoeg worden beschouwd om zijn eieren uit te broeden en er een sensationele uitsmijter van te bakken. En door wie wordt Wippie dan wel gestiekt? Door het Open Society Institute van multimiljardair George Soros en zijn vermaarde rechterhand, Mabel van Oranje-Wippe Smit. En als er iets open is dan is het de Open Society wel.
Ook heel open is de informatie over Assange's Britse beschermeer, Henry Vaughn Smith. Blijkt als haantje van de Grenadier Guards in Noord-Ierland, op Cyprus en in Duitsland te hebben rondgespankerd. Toen nog niet te behoeve van het vrije woord. Dat kwam later, toen hij zijn geliefde spuit had ingewisseld voor een camera en daarmee rondhobbelde op de knekelvelden van het Midden-Oosten en Afbaardistan. Eerst op de zogenaamde vrije toer, daarna embedded in NATO-verband. Aan die laatste vrijage hield hij een leuk baantje over. Henry werkt tegenswoordig als het zo uitkomt voor NATO Web TV Channel and NATO Nations. En als er iets voor het vrije woord is dan is het de NATO wel.
En gij geleuft da de verzamelde blauwe brigades maandenlang niet wisten waar Julian Assange uithing? Dan moet ge toch nodig uw pannetje laten lichten. Stay tuned.

  • Datum: .