maandag 12 november-2012
Speculaasjes. Een heleboel speculaasjes. Over de vraag waarom generaal Petraeus nou echt pleite ging. Goed, het was niet bijster intelligent dat ie onder zijn bureau biografisch lag te rollebollen en zijn persoonlijke mailbox openzette voor een juf zonder enige clearance. Maar was het nou nodig om daarvoor meteen de rol van grote speursmurf op te geven? Kon die juf niet onder een bus worden geduwd of voorzien worden van een enge bacterie? Little apple, little egg. Een ding is zeker, Petje hoeft deze week niet te verschijnen voor de Senaatscommissie die zich gaat buigen over de happening in Benghazi, waarbij ambassadeur Christopher Stevens het loodje legde. De bewaking van deze “mission” was belazerd en ondanks dat er in de voorafgaande maanden een paar keer “hellup” werd geroepen, deed Washington geen reet om iets aan die situatie te veranderen.
Wat deed Chris daar eigenlijk? Toch niet alleen zich warm lopen voor de opening van een museum (1)? Nee. Chris was regelmatig in de “mission” van Benghazi voor de werving van snorren en baarden die namens de USSA voor de lente moesten zorgen in muslimland. De laatste tijd met name in verband met het uitgummen van het Assad-regime in Syrië. Dat daarbij ook luitjes uit de brigade van Captain Caveman (rip) werden aangenomen lijkt wat bizar, maar past volledig in de lijn die ooit in Afbaardistan is uitgezet in de strijd tegen de Ruskies en later verder is getrokken door Bill Clinton en George W. Dus wat had Chris te vrezen in Benghazi? Op het oog noppes. Wie en waarom besloot dan om de ambassadeur uit de weg te ruimen? Wist Petje het antwoord en was ie bang dat een of andere bijdehante senator ernaar zou vragen? Of was ie bang dat er meer naar buiten zou komen over de “Chili Contra’s”-affaire. Het nieuwe schandaal in Zuid-Amerika, waarbij al is gelekt dat de CIA elke week 300 kilo witte snorkel Chili binnensmokkelt. En waarvan de opbrengst bestemd zou zijn om een einde te maken aan het regime cq. het leven van de Ecuadoraanse premier en Wippieleak Assange-beschermer Correa. Speculaasjes. Een heleboel speculaasjes. We zullen er nog van horen. Stay tuned.

(1) Zie aflevering 5 van de serie “Terug die hap” dd. 8 november 2012.

  • Datum: .

dinsdag 13 november-2012
Bij Paula Broadwell, de side-wip van CIA’s grote smurf David Petraeus, stond heel wat classified information opgeslagen. En toen het zo uitkwam maakte ze daarvan gebruik. Zo gooide zij onlangs op de keien, dat de overval op de schaars bewaakte Amerikaanse “mission” in Benghazi in wezen een foutje was. De Allah-posse was volgens Paula op zoek naar een geheime CIA-kerker waarin vermeende Qaidristen onder de druppelaar werden gehouden om informatie los te krijgen. Maar die kerker bevond zich volgens Paulaatje een paar kilometer verderop en vormde een onderdeel van het safehouse voor de speursmurfen. De CIA ontkent de beschuldiging, maar dat zouden wij vanuit ons Bossche hoofdkwartier ook doen. Ook al, omdat het installeren en gebruikmaken van dit soort wellnessinstellingen voor de CIA officieel verboden terrein is.
Petje lijkt overigens niet de enige wiens loopbaan down the toilet gaat. Ook die van Eric Holder zou op springen staan. De onder hem ressorterende FBI zou namelijk al maanden op de eieren van Broadwell en haar generaal Wippestein hebben gezeten en de affaire stil hebben gehouden in verband met de ophanden zijnde presidentsverkiezingen. Holder zat toch al niet lekker op Capitol Hill vanwege de klotenzooi rond het begeleid leveren van wapentuig aan Mexicaanse stukken ongeregeld (1). Er lijkt een grote schoonmaak op komst in de top van Obomba’s keurkorps. Wat zei hij ook weer na zijn herverkiezing? “It’s not ending, it’s only the beginning”. Kon ie wel eens gelijk in hebben. Stay tuned.

(1) Zie de serie “Fast and furious”, die wij in 2011 en 2012 hebben gerund (volg de aanwijzigingen van onze zoekmachine)

  • Datum: .

woensdag 14 november-2012
Mag het een onsje meer wezen? Volgens Franse en Britse luitjes uit het speurneuzencircuit zat er naast een drietal Libische onverlaten ook nog een onbekend aantal geestverwanten uit andere mohammedaanse windstreken opgesloten in het geheime wellnesscentrum van de CIA in Benghazi. Twee weken na de overval op de “mission” verderop, waarbij ambassadeur Stevens en een paar SEALS de vlag streken, zou deze verzameling stille genieters naar een andere onbekende locatie zijn overgebracht. Een bingo-reisje in optima forma.
Maar er was meer. Datzelfde centrum beschikte volgens een mevrouw van het Amerikaanse Center for Security Policy over een luikje waar Libische snorders achtergelaten zware wapens konden inleveren. Die werden door de CIA-smurfen netjes opgeslagen in twee knoerten van opslagloodsen en vervolgens verder geëxpedieerd naar de Turkse haven Iskanderun. Voor de end use hoef je niet al te lang te hebben doorgestudeerd. De ingehuurde Syrische rebellen namen ze dankbaar in ontvangst. En voor de financiering van al dit schoons wordt gebruikgemaakt van een methode die sinds de operette in Vietnam al in zwang is. Een Syrië Contra? Kan zomaar. Maar wie had er belang bij om de zaak te laten lekken? Hebben we het nog over. Stay tuned.

  • Datum: .

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch