woensdag 15 januari-2014
In deze gewijde kolommen hebben we tot in den treure de dubbele rol van de USSA uitgespeld in de zogenaamde War on Drugs. Aan de ene kant zitten de Amerikaanse handhavers en snuffelaars tot hun navel in de handel in verwarrende middelen en sluiten deals met de grootste kartels op dit gebied. Aan de andere kant gaan ze kuttige wiettelertjes te lijf of ze nazaten van Al Capone zijn. Heeft alles te maken met prijsbeheersing van de betrokken handelswaar op de wereldmarkt cq. het overeind houden van de Grossbanken. Het is daarom niet verwonderlijk, dat na de legalisering van het telen en verkopen van wiet in Colorado en Washington State diezelfde Grossbanken weigeren om zaken te doen met deze nieuwe ondernemers. En daarbij krijgen ze een Like van hun federale overheid in het andere Washington, die nog steeds zijn handhavers eropuit stuurt om wiethandelaren en -gebruikers op hun ribben te zitten. Een land om lief te hebben? Nee, dank u. Maar voor Ivo en Fredje is de USSA nog steeds het land van milk and honey. Waarom ze niet verhuizen? Hun Engels is belabberd. Stay tuned.

  • Datum: .

zondag 12 januari-2014
We worden in Nederland op alle marktterreinen geliberaliseerd tot we erbij neervallen. Maar als het aan de Peppie en Kokkie van het Ministerie van Veiligheid en Justitie ligt blijft op de wietmarkt de rem erop. Net zo lang tot Washington zegt dat ze die rem los kunnen laten.
Kan burgemeester Paul Depla van Heerlen blijkbaar niet mee leven. Die verklaarde een paar dagen geleden, dat ie al met een stel experts aan de babbel is voor het inrichten van een gemeentelijke wietplantage. Want je kan je smurfen wel blijven inzetten om de steeds weer opduikende tuintjes te wieden, maar het houdt een keer op. Al dat mallotige geliberaliseer en het aaien van de banksters heeft er onder andere voor gezorgd, dat een gemeente als Heerlen poen tekort komt en voor heel wat inwoners de ijzeren long in gereedheid kan worden gebracht. Vind je het dan gek dat het bouwen van een intern tuintje ondanks het zwaaien met de knoet nog steeds populair is als reddingsvest? Nee dus. Uit sympathie voor Paulus weerklinkt dan ook nu al in het bronsgroen eikenhout de slogan: koning, keizer, admiraal, Depla kennen ze allemaal.
Het is trouwens niet het enige teken, dat Ivo en Fredje op een Titanickoers zitten. Een paar weken geleden besloot de LIBERALE regering van Uruguay namelijk als eerste staat ter wereld het kweken en de handel in wiet te legaliseren. Individueel mag je daar met ingang van maart dit jaar zes plantjes kietelen. Als coöperatie naar verhouding iets meer. Kijk, now we're talking.
Nog iets leuks: de overheid zelf stort zich ook op de markt. Met name op die van de medicinale wiet. En net als op andere markten dreigen wij ook daar gierend gepasseerd te worden. Neem bijvoorbeeld de Canadezen. Dat waren tot nu toe lekkere afnemers, maar door truttig opereren konden wij maar pufjesmaat aan hun vraag voldoen. En daarom liggen die Maple Leaves nu al in een slaapzak voor de winkeldeur in Montevideo. Samen met klantjes uit Israël en Chili. Want 73 cent voor een grammetje is niet beroerd als je weet dat aan het eind van de lijn patiënten ruim 3,50 mogen schokken. Open doel dus, zou je zeggen. Kan iemand in Den Haag Peppie en Kokkie even wakker schudden? Dank u.

  • Datum: .

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch