Skip to main content

Eind maart was T-Rex Tillerson in Turkije. Wat zei die nieuwbakken Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken? Dat de USSA zich niet meer zou focussen op het ruimen van Adolf Assad.
Dat moesten de Syriërs zelf maar uitzoeken. Nou, dat was goed nieuws voor Adolf. Maar wat doet die zak tabak een paar dagen later? Die gooit een paar gifgasbommetjes op burgers die toevallig in een gebied wonen waar een soepie van baarden en McCain-aanhangers het voor het zeggen heeft. Meteen helden van de Witte Helmenbrigade in beeld met amechtig hijgende kotertjes in hun armen die een oproep aan ons adres voorstotterden van een stukkie papier om Adolf aus zu radieren. The Donald schoot vol toen hij de kotertjes zag (mogelijk heeft dat iets te maken met zijn opleiding door kindervriend Roy Cohn) en riep iets over een rooie lijn. Zijn juf bij de VN riep patetisch dat de USSA tot eenzijdige actie zou overgaan als het volkerenpraathuis niks deed. Kortom, alles is gelukkig weer net zoals het was bij Barack. Wat is zo'n Adolf toch een dombo, hè? Verpest het voor zichzelf met één giftig aanvalletje. Of zou het toch anders liggen?

  • Datum: .

Bijna waterlanders op zijn stroppie. Bij The Donald. Zo geroerd was hij bij de aanblik van de slachtoffertjes na de luchtaanval van Adolf's Jolly Roger toestellen. Alsof elders al jarenlang geen kinderen systematisch worden gekeeld door onze bondgenoten in de zandbak. Maar kelen met gas schijnt anders en erger te zijn dan met raketten en/of fragmentatiebommen. Dan wordt een rode lijn ver overschreden. Bij de eerste opnames van de slachting schoven direct al de vertrouwenwekkende Witte Helmen door het beeld. De humanitaire helden onder leiding van de voormalige Britse houwdegen James LeMesurier en medegesponsord door onze fameuze minister van Buitenlandse Zaken Flappie Koenders, die zich zo dapper schouder aan schouder manifesteren aan de zijde van Al Nusrapalje en andere kinderen van Al Qaida (1). Maar direct daarop verscheen een echte dokter die ons een kijkje gunde in zijn hospitaal of wat daarvoor doorging. Ene Sjahul Islam. Opgeleid in de UK en gerenommeerd hulpverlener. Daar konden twee journalisten John Cantlie en Jeroen Oerlemans, respectievelijk uit Engeland en Nederland, over meepraten. Zij waren in juli 2012 in Syrië gekidnapt door een fanatieke baardgroep en wie maakte daar deel van uit? Sjahul! Toen dokje later dat jaar in de UK arriveerde werd ie in een krap hokje gedeponeerd. In afwachting van zijn proces. Toen hij voor de kadi verscheen kwamen de twee getuigen niet opdraven. John was opnieuw in handen gevallen van een baardenclup en Jeroen wilde hem niet nog meer in gevaar brengen dan hij al was door eens flink uit te pakken bij het proces tegen Sjahul (2). Uitslag: vrijspraak. Geen mens weet waar John op dit moment verblijft. Sjahul is een heldhaftige dokter. En een van degenen die de kindervriend in het Witte Gekkenhuis bewoog om op eigen houtje zestig raketten af te laten vuren. Geweldig. Stay tuned.

(1) Zie de afleveringen 1 en 2 van het serietje “Witte Helmen” dat wij augustus vorig jaar eruit persten.
(2) Jeroen werd op 2 oktober 2016 in Libië doodgeschoten.

  • Datum: .

Een beetje macaber misschien. En zware kost op een heerlijk lichte dag. Maar wtf. U laat uw printer even zingen en in de file naar strand of pretpark kunt even op uw gemakkie bijgaande artikelen verorberen. Komen van de site van Swedish Doctors for Human Rights en halen de show van de Witte Helmen in Syrië even serieus door de wringer. Een eenvoudige geest als The Donald stonk erin met zijn eyes wide shut en ging over tot een oorlogsmisdaad. Maar u als intelligente lezer komt zonder twijfel tot andere conclusies. Als dat al niet gebeurd was. Oh, en als ze achter u toeteren zachtjes gas geven. Stay tuned.

  • Datum: .

We zijn hem al eens eerder tegengekomen. Niet lijfelijk. Maar in de complexe story rond de vliegende snelkookpannen bij de marathon in Boston (1). Graham Fuller. Emeritus CIA-dude en een gabber van madrassenkoning Fethullah Gülen, de huidige pain in the ass van de Turkse sultan Erdogannef. In zijn rapport van 14 september 1983 “Bringing real muscle to bear against Syria” raadde hij al aan om het Syrië van Adolf Assad's vader Hafiz eens een flink zetje te geven (2). Door met wapengeweld te dreigen vanuit drie buurlanden: Irak, Israël en Turkije. Wat was de aanleiding?
Syrië had de oliepijp van Irak naar de Middellandse Zee dichtgegooid. Mocht u goesting hebben hier zijn meer details op te duikelen. Plus de treffende gelijkenis tussen wat dear old Graham toen al voorstelde en de rauwe werkelijkheid van nu. Hoe een en ander valt te rijmen met de poging van een stel Nederlandse zakenlieden om in diezelfde periode via geheime onderhandelingen op Cyprus vader Hafiz en de in Damascus verblijvende Palestijn Hassan Zubaidi aan nucleaire hebbedingen te helpen moet u ons niet vragen (3). Dat is hogere wiskunde. Stay tuned.

(1) Vgl. onze serie “Bombs away
(2) Dat rapport is eenvoudig te goegelen.
(3) Vgl. onze serie “Lubbers en de muzelmannenbom

  • Datum: .

Zweden is allang geen vredig land meer. En dan hebben we het niet eens over het ausradieren van Olof Palme in 1986 en Anna Lindh in 2003, maar meer over wat er de laatste jaren aan maatschappelijk ongerief voorbij is gekomen. Met als meest recent laagtepunt de Zweedse versie van truckerkillen. Daarom sloegen wij niet van verbijstering achterover in de smörreprut toen we lazen dat Marcello Ferrada de Noli en zijn kring van medewerkers heftig bedreigd werden. Anoniem. Zoals gebruikelijk. Nou zal u waarschijnlijk niet meteen paraat hebben wie die Marcello cs. zijn. Helpen we u even. Marcello is een van de ploegleiders van de Swedish Doctors for Human Rights. En nu moet er bij u toch minstens een spaarlamp opgloeien, want in aflevering 3 van 9 april jl. kwam dokje namelijk al eerder voorbij. Als schrijver van een paar opzienbarende artikelen over de kwalijke praktijken van de door Flappie Koenders met meloenen gestiekte Witte Helmen. De medische dramabaarden van MacCain's toneelgroep “Jihad forever”. Gelukkig laat Marcello zich niet intimideren en gaat onverdroten verder met zijn kritische werkzaamheden. Hij heeft wel een achteruitkijkspiegel aangeschaft. Je weet maar nooit met die trucks van tegenswoordig. Stay tuned.

  • Datum: .