Skip to main content

Ineens krijgt een klein stukkie van de zandbak de rest over zich heen. Het zou namelijk het internationale terrorisme steunen door een schouderkloppie aan Iran uit te delen en luitjes van Hamas te laten logeren. Merkwaardig genoeg applaudisseert de hele gelijkgeschakelde pers voor het besluit van de ineens zo saamhorige meerderheid der zandbakkers. Zeker vergeten wat bijvoorbeeld de Saudi's allemaal hebben uitgevreten op dit terrein. De msm wees erop dat er verband moest zijn tussen het bezoek dat The Donald kortgeleden bracht aan de regio en de plotselinge pressie van Jurken United. Trump heeft inderdaad een pesthekel aan Iran en dus nu ook aan Qatar. Vanwege die zogenaamde steun aan het internationale terrorisme. Zegt de msm. Gelukkig zijn er ook mensen die nadenken. Een van hen wees ons op het feit, dat de Qatari's voor de export van hun aardgas betalingen in Chinese Yuans accepteren. Dus niet alleen meer meer in Amerikaanse petrodollars. Muammar en Saddammeke waren indertijd ook bezig de exclusiviteit van de US dollar te schrappen. We weten wat er met hullie gebeurd is. En we weten ook waarom de NATO en de USSA zo bezig zijn met het insluiten van China en Rusland. It's the petrodollar stupid.

  • Datum: .

Brullen geblazen. Heeft The Donald eerst een nieuw fikkie aangestoken toen hij in bij die ouwe jurken in Ryadh was. Qatar was stout want dat financierde het Iraanse terrorisme en verhuurde wat woonruimte aan bevriende krullenjongens van de aya's. Alsof het financieren en faciliteren van de de koters van Osama iets heul anders is. Dat Qatar sinds kort open staat voor betalingen in yuans voor gasleveranties bleef buiten de discussies (1). Wat gebeurt er? Horen we gisteren dat The Donald voor 12 miljard F-15 kistjes verkoopt aan Qatar! Leuk voor de oud roest producenten in de USSA. Maar wat horen we ook? Dat Qatar bijna door zijn dollarvoorraad heen is. Logische vraag uit Doha: Mogen we met yuans betalen? Hahahahahahahahahahaha. Sorry. Stay tuned.

(1) Zie aflevering 1 van deze serie dd. 6 juni 2017

  • Datum: .

Qatar en Iran zitten samen op een offshore gasbel. En zijn bij het uitbaten ervan in de loop van de tijd min of meer tot elkaar veroordeeld geraakt. Bij het plannen van een pijplijn richting Europa lanceerde de Syrische president Bashar al-Assad het idee om dat ding aan te leggen via Irak en zijn eigen zandbak. Toen dat idee op vruchtbare aarde viel werd hij onmiddellijk omgedoopt tot Adolf al-Assad en probeerden ISIS en een cluppie “vrije Syriërs” een lente te forceren. Aanvankelijk werden de lentebodes ook stiekem gesteund door Qatar, maar het hemd is nader dan de jurk. Toen er dan ook in november 2016 een joint-venture tussen Iran en de Franse olieboer Total tot stand kwam om samen het gas en de olie uit het nieuwe veld te wurmen sloot Qatar zich aan bij de nieuwe combi. De populariteit van Iran was al niet groot. Ondermeer door de steun die de aya's verleenden aan Adolf. Maar toen ze ook nog hun betalingsverkeer openstelden voor de Chinese yuan kreeg met name de USSA er de pest in. Daarmee dreigde namelijk de petrodollar in zwaar weer terecht te komen. Vooral als andere landen in het Midden-Oosten die Iraanse move zouden volgen. Wat doet Qatar? Dat gaat ook met de yuan klaverjassen. En wat gebeurt er? U weet het. It's the dollar. Zo stupid kan je niet zijn. Stay tuned.

  • Datum: .