donderdag 19 januari-2012
En wij op 9 januari driftig een geintje maken, dat ze in Napels hun vulles beter in hun eigen vulkanische verbrandingsoven kunnen gooien dan in dat ding van Van Gansewinkel (1). Giert er over een aanpalend onderwerp ineens een serieus bericht voorbij. Geothermische bollebozen van de firma AltaRock Energy hebben een plan ontworpen om deze zomer zo'n 90 meloen liter water in een slapende vulkaan in Oregon te mieteren. Ze hopen, dat het dan snel en heet genoeg weer boven komt om daar via een stel turbines energie uit te peuren om een koppel teeveetoestellen en een magnetron aan de gang te krijgen.
Het projectje kost zo'n 43 meloen groene ruggen, maar zowel de federale overheid als particuliere investeerders waaronder Google zijn bereid om wat poen te schuiven. De omwonenden houden hun heart vast. Die zijn bang voor aardverschuivingen, aardbevingen en andere jolige grondspeculaties. Niet helemaal uit de frisse lucht gegrepen, want bij een experiment in Basel trilden er ook een stel theekoppies en verschenen er haarscheurtjes in een paar toiletten.
Mocht de poging van Altarock slagen, dan moeten wij als de sodemieterij kijken of we wat water in onze eigen slapende vulkaan tussen Harlingen en Vlieland kunnen pompen. Groene energie en lekker warm zwemwater voor de lievelingen van tante Lenie 't Hart. Wat willen we nog meer?

(1)  Zie Octopussy 414

  • Datum: .

zondag 12 augustus-2012
Gerard Krans leest Kleintje Muurkrant. Dat moet zo wezen. Alleen heeft ie niet goed begrepen wat wij bedoelden. Op 19 januari jl. hielden wij namelijk een vurig pleidooi om water rond te pompen via een slapende vulkaan tussen Harlingen en Vlieland. Geeft schone energie tegen een redelijk prijsje. Welke ballon liet die ouwe Shell-baas een paar dagen geleden los? Hij wil naar warm water boren op 4 kilometer diepte. In Friesland en Noord-Brabant. Ja, kijk Gerard. Met Friesland zit je aardig in de richting, maar voor de rest moet je even naar deel 1 van deze mini-serie. Leuk als je inderdaad zo’n warm water reservoir aanboort, maar die plas is wel eindig. Water door een vulkaan jagen die nooit van Edwin Evers heeft gehoord kan je doen tot we met zijn allen de Andromeda inzeilen. Dus Gerard, rapido terug naar de tekentafel en als je er niet uitkomt, effies de VVV in Harlingen bellen. Die is nog open. Stay tuned.

  • Datum: .

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch