Skip to main content

maandag 6 februari-2012
Nou zal het de jeugdige en middelbare voetballiefhebbers in Polen en de Oekraïne waarschijnlijk wojst zijn, maar er scharrelen daar ook nog krasse knarren rond die WO II hebben meegemaakt. En geleden hebben onder de terreur van de SS. Kan de KNVB kennelijk geen kloten schelen. Aanvalluuuuhhhh.

  • Datum: .

maandag 6 februari-2012
Nu we toch bezig zijn. In 2006 verbood de KNVB de Duitse helm die sommige Nederlandse supporters droegen aan de vooravond van de WK in Duitsland. De bobo's verklaarden, dat zij in tegenstelling tot de producenten van de Oranjehelm het hoofddeksel niet ludiek vonden. Ze waren bang dat de aandacht dan weer uit zou gaan naar WO II en vonden dat niet passend op een voetbalfeestje. Maar das war einmal. Het is nu 2012. En die SS? Die staat voor Samen Sterk en natuurlijk niet voor Schutzstaffel. Wie dat toch suggereert ist ein Eichel.

  • Datum: .

woensdag 11 april-2012
Lazen we gisteren in de Volksfiets, dat de WK-foebele in Polen de komende zomer echt een feestje wordt. De spuit- en ordesmurfen houden de lucht boven de foebelstadions en de pleisterplaatsen van de fans in de binnensteden continu in de gaten. Ze zijn namelijk bang dat fanatieke baarden een ladinkje chemische of bio-middelen op middenstippen en/of in het bier zullen gooien. En da's een slechte reclame. Trouwens, als er wordt afgetrapt is vliegverkeer boven de heilige grasmatten verboden. U ziet, aan alles wordt gedacht.
Maar wat doen de verzamelde smurfen als de fans massaal aan het matten slaan en spuiten, rossen, plastic kogels, pepper spray en traangas geen uitwerking meer hebben? Wordt op gestudeerd. Mogelijk dat er nieuwe middelen worden ingezet. Kan een lichtstraaltje op je pens zijn, waardoor je denkt dat je navel in brand staat. Of nog moderner: de DIP (Discriminating Irritant Projectile). Wordt afgeschoten in plastic kogels en als je die tegen je aan krijgt begin je zo stinken dat zelfs een bunzing gillend benen maakt. Laat staan de hooliganbroeders om je heen. Even in een slootje gaan staan schijnt weinig soelaas te bieden, dus je moet naar huis cq. het hotel om je schoon te schrobben en je in een verschoning te hijsen. En daarmee ligt het momentum meteen een kilometer achter je. Zo zie je maar hoeveel chemie er is tussen een potje foebele, hooligans en terroristen. Het is om te janken.

  • Datum: .