Skip to main content

dinsdag 8 april-2014
Het is nu officieel. Tenminste, als je de boeken en artikelen van Seymour Hersh als delen van de Heilige Schrift beschouwt. En dat doen we. Zijn laatste bijdrage heet “The red line and the rat line” en is verschenen in the London Review of Books. De “red line” staat voor de lijn die Nobel's vredesprijsvechter ooit trok voor Assad. Als die Syrische nakomeling van Adolf ooit gas gaf in de strijd tegen de lentebrengers dan was ie die rooie lijn over en kon ie rekenen op gewapend ingrijpen van de USSA. En wat gebeurde er? Er werd met gas gegooid. Een Libische reprise was nakend. Moest voor de goeie orde nog wel even worden bewezen dat Assad de kwaaie pier was en gelukkig waren een paar vermetele westerse spionagesmurfen zo bijdehand geweest om ter plekke een paar sampeltjes van de grond te schrapen. Om ze in Engeland te laten onderzoeken. Hebben we verder geen ene moer meer over gehoord, maar nu vernemen we van Sy Hersh, dat het “DNA” van de gebruikte sarin niet overeenkwam met die uit Assad's voorraadkast. Erger nog, volgens een rapport van de Amerikaanse militaire inlichtingendienst (DIA) zouden de nobele strijders van Al-Nusra, een sidekick van Osama's nalatenschap, over een eigen productielijntje van sarin beschikken en samen met een paar Turkse linkmiegels een vaatje eindproduct in de arena hebben gemieterd. In de overtuiging dat de duim van Obama naar beneden zou gaan. Dat werd voorkomen door een intelligente move vanuit Moskou, waarvoor het nu alsnog via een moderne versie van de Krimoorlog de rekening krijgt gepresenteerd.
Dan de “rat line”. Die staat voor de geheime export van wapens uit Libische depots onder toeziend oog van Christopher Stevens (rip), de Amerikaanse ambassadeur in Libië, en de CIA. Hersh:

"The rat line, authorised in early 2012, was used to funnel weapons and ammunition from Lybia via southern Turkey and across the Syrian border to the opposition. Many of those in Syria who ultimately received the weapons were jihadists, some of them affiliated with Al Qaida”.

Dit ludieke wapenlijntje werd niet alleen gesponsord door de Amerikanski's en Turkije, maar ook door Qatar en Saudi-Arabië. En is nog steeds in gebruik. Ook nadat ambassadeur Stevens en een paar van zijn handhavers gekeeld waren.
Komen deze onthullingen u bekend voor? Kan uitkomen, want wij hebben in de afgelopen jaren al herhaalde malen hetzelfde geboerd, maar wij behoren tot de zielige kaste van internetjournaille die door maestro Peter R. gisteravond nog bij Pauw en Wittebolletje als een dampende verzameling drollenwippers werd weggezet (1). En hetzelfde dreigt min of meer te gebeuren met Hersh. Bijna nergens in de wereld van de echoputten een reactie op zijn nieuwe Libisch/Syrische revelaties. Zo gaat dat in de gelijkgeschakelde perswereld.
Btw.: mocht u het hele artikel nog eens willen navlooien, hier is het. Stay tuned.

(1) Voor een lichte stoomcursus over Al-Nusra en de rat line op naar onze zoekmachine.

  • Datum: .

vrijdag 11 april-2014
De Volksfiets van vandaag: “Functionarissen in Groot-Brittannië en de Verenigde Staten hebben de Syrische autoriteiten ervan beschuldigd opnieuw aanvallen met chemische wapens te hebben uitgevoerd”. Hatseflats. Die Seymour Hersh lult ernstig uit zijn nek (1). Assad heeft de vorige keer gewoon mazzel gehad. Want hij had wel degelijk met sarin gegooid. Maar nu we de Ruskies hebben waar we willen, kunnen we misschien alsnog Al-Nusra aan de winst helpen en Damascus laten genieten van de sharia. Het is allemaal te zielig voor woorden eigenlijk.
Overigens staat Hersh niet alleen met zijn stelling, dat het gebruikte sarin-DNA niet strookte met dat van Assad's voorraadje. Ook de in Georgië rondstruinende Amerikaanse journalist Jeffrey Silverman is die mening toegedaan (2). Die doet er zelfs nog een schepje zoetzuur bij door te wijzen op een chemisch-biologische outfit van Bechtel even buiten Tbilisi, waar in het geheim met allerlei feestelijke attributen experimenten worden uitgevoerd. Na het welslagen daarvan zouden ze via Turkije naar het Syrische slagveld worden gezonden om de boel wat op te vrolijken. Uiteraard is dit bij de laatste bio-chemische verkeersopstopping in Den Haag niet aan de orde geweest. Maar dat zal niemand verbazen. Wij houden het liever bij de geluiden die dagelijks opklinken uit de verzamelde echoputten. Wel zo makkelijk. Stay tuned.

(1) Zie aflevering 1 dd. 8 april 2014
(2) Jeffrey kwam bij ons al eerder voorbij in deel 7 van "Stropdassenleed" dd. 27 maart 2014

  • Datum: .